Travel AdvisorTravel Advisor

Što vidjeti za dva dana u Istanbulu?

Istanbul, živopisna prijestolnica Turske, jedan je od turistima omiljenih gradova. Grad je dinamičan, raznolik, lijep i zaista bogate povijesti, pa je zaista mnogo toga za vidjeti.

Teško je upoznati Istanbulu za samo dva dana.

Prvi dan posjetite Plavu džamiju, Aya Sofyu i baziliku

Dan obavezno započnite dan tradicionalnom turskom kavom. To će vam pomoći u početku istraživanja ove metropole koja se sastoji od 39 različitih okruga i u kojoj živi 14 milijuna ljudi!

Ovisno o mjestu boravka, ali najčešće se do većine atrakcija u Istanbulu može pješačiti, a sustav javnog prijevoza također je fantastičan.

Prošetajte okrugom Beyoglu i uživajte u šetnji glavnom avenijom İstiklal, lutajući kaldrmom okruženom raznobojnim voćnim kolicima. Prijeđite Bosfor i odite do starog grada Sultanahmeta. U Sultanahmetu ćete pronaći zapanjujuću Aya Sofya, Plavu džamiju i baziliku.

Drugi dan: Toranj Galata, tržnice začina, Veliki bazar i palača Topkapi

Započnite dan sjajnim pogledom na Istanbul od 360 stupnjeva s tornja Galata. Dobit ćete potpuno novu perspektivu grada i vidjeti koliko je stvarno veliki Istanbul. Oduševit će vas privlačna estetika brojnih džamija koje iskaču na horizontu. Obavezno pogledajte i dolje kako biste vidjeli  ljude i kako i stanovnici Istanbula zaista žive.

Životne boje, živahne arome i egzotični okusi duž živahne šetnje tržnicom su nešto za doživjeti. Odvojite vrijeme za lutanje kroz različite štandove na kojima se prodaje sušeno voće, orašasti plodovi i naravno začini.

Šetnjom nedaleko od tržnice začina, doživjet  ćete slično iskustvo na poznatom Grand Bazaaru. Prostrani bazar čini 56 ulica i više od 4.000 prodavaonica.

Ovdje možete potrošiti znatnu količinu vremena i novca, pa ako je vaša strast kupovina, uzmite si dovoljno vremena za razgledavanje.

Tema boja nastavlja se dok razgledavate palaču Topkapi. Ovo je mjesto puno blaga koje  vas neće razočarati. Sve u palači Topkapi raskošno je i neodoljivo, od dijamanta Spoonmakera, stotina lijepo predstavljenih osmanskih dnevnih soba i paviljona do sjajnih pogleda na Zlatni rog.

Vaše istanbulsko iskustvo nije potpun bez ispijanja turskog čaja iz ukrašene čaše od zlata jedući najnevjerojatnije tuske slatkiše.

Uživajte u različitim vrstama orašastih baklava, slatkim pudinzima i ostalim turskim užicima!

Travel Advisor – Europa

Pogledajte naš YouTube kanal.

Turska – mediteranska zemlja puna iznenađenja

Baloni u Kapadokiji

Istanbul gastro meka na Bosporu

Previous articleZemlja patnji i ljepota
Next articleZemlja zlatnih osmijeha, figurativno i doslovno.