Top 10 gradova u Italiji

Autor članka:
Podijeli:
U Italiji je puno mjesta vrijednih posjeta. Teško je odabrati najljepši, jer svaki grad odiše posebnim šarmom protkanim poviješću, umjetnošću i kulturom. Sve to popraćeno je i prekrasnom prirodom.
Donosimo vam naš izbor top 10 gradova u Italiji koje svakako treba vidjeti i uživati u njihovoj ljepoti.
Rim

Top 10 gradova u Italiji

Glavni grad Italije i južnotalijanske regije Lazio, grad bogate povijesti poznat i pod imenom Vječni grad. Rim je centar bogate antičke kulture, od koje je ostalo mnogo spomenika do današnjih dana.

Siena

Top 10 gradova u Italiji

Ova stara ljepotica vrlo se malo promjenila zadnjih devet stoljeća. To čete osjetiti već pri prvoj šetnji glavnim trgom koji datira iz 13. stoljeća. Nije tipična turistička destinacije, pa su gužve znatno manje nego u obližnjoj Firenci.

Venecija

Top 10 gradova u Italiji

Venecija je poznata po kanalima, gondolama i bogatoj povijesti neovisnog grada koji je bio središte Mletačke Republike. U to doba bila je poznata i kao Dominantna, Kraljica Jadrana i Grad vode. Smatra se jednim od najljepših gradova svijeta.

Verona

Top 10 gradova u Italiji

Verona je drugi po veličini grad u talijanskoj regiji Veneto. Prepoznatljiva je po savršeno očuvanoj areni iz 1. stoljeća, ali ipak, najpoznatija je po Shakespeareovim  ljubavnicima, Romeu i Juliji.

Pompeiji

Top 10 gradova u Italiji

Pompeji su grad na obali rijeke Sarno blizu Napulja, koji je erupcija vulkana Vezuv uništila u ljeto 79. godine nakon Krista. Pompeji se nalaze 25 kilometara jugoistočno od Napolija i imaju prekrasan pogled na talijanski otok Capri. Nalaze se na UNESCO-voj listi kulturnog nasljeđa i predstavljaju jednu od glavnih turističkih destinacija u Italiji, ali i širom svijeta.

Firenca

Top 10 gradova u Italiji

Firenca se smjestila u samom srcu Toskane. Predivan renesansni grad u kom povijest izvire iza svakog ugla neodoljiv je turistima iz cijelog svijeta.Teško je reći što najviše zadivljuje u Firenci. Veličanstvena arhitektura, bajkoviti vrtovi ili pogledi od kojih zastaje dah. Dok šetate starim gradom ne zaboravite da se u Firenci sve vrti oko umjetnosti.

Milano

Top 10 gradova u Italiji

Ekonomsko središte Italije, grad bankarstva, industrije i modnih kuća, koji leži na temeljima impresivnog kulturnog nasljeđa umjetničkih galerija i crkvi.

Palermo

Top 10 gradova u Italiji

Mjesto kaosa i proturječnosti. Auti voze u tri, četiri, a ponekad čak i u pet traka, mijenjajući smjer bez žmigavca i sasvim nepredvidljivo. Hodajući gradom možete ugledati neku od velebnih palača od kojih se ističu Palazzo Reale. U samom središtu grada je Galerija, kao i Teatro Massimo, jedno od najvećih kazališta u Europi.

Sirakuza

Top 10 gradova u Italiji

Ovaj grad sa 2700 godina dugom poviješću riznica je umjetnosti i kultura koje su se ovdje prožimale kroz stoljeća. Stari dio grada koji se nalazi na otoku Ortigia pravi je raj za turiste. Uživat ćete u obilasku, shopping i gastro ponudi ovog čarobnog povijesnog mjesta.

Piza

Top 10 gradova u Italiji

U Pisi SU brojne crkve i srednjovjekovne palače i jedno od najstarijih sveučilišta u Italiji, ipak najpoznatiji simbol Pise je kosi toranj na trgu Piazza dei Miracoli. Ovaj jedinstven trg zapravo je velika livada na kojoj se nalaze katedrala, zvonik i krstionica. Na zvonik se možete i popeti, bit ćete opčinjeni pogledom i kontrastom bijelog mramora, plavetnila neba i zelene livade.

Travel Advisor – putovanja.

Posjetite naš YouTube kanal.

Italija u 14 dana

5 najposjećenijih zemalja na svijetu

Nove objave