Što raditi u Singapuru kad padne mrak?

Autor članka:
Podijeli:

Mrak u Singapuru pada rano. Skoro točno u 18 sat zimi i ljeti. Singapur je na ekvatoru pa je izmjena dna i noći gotovo ista čitave godine. Stoga pitanje:

Što raditi u Singapuru kad padne mrak?

Singapur je posebno atraktivan nakon što zađe ekvatorsko sunce. Često to ne znači da će bitnije zahladnjeti, no ipak je ugodnije.
Nakon što se upale svijetla oko zaljeva Marina sve izgleda kao kulisa neke modernističke bajke, ali one dobre. U Singapuru kao da nema “bad guys”. Svi se umiljato smiješe pa je noć jednako sigurna kao i dan.

Što raditi u Singapuru kad padne mrak ?

Ima više mjesta gdje je lijepo ili još bolje rečeno zapanjujuće prošetati navečer, no okolica hotela Marina Bay Sands je svakako najatraktivnija. Vrtovi pored zaljeva – Gardens by the Bay izgledaju poput seta na snimanju nekog SF filma. Najpoznatija su atrakcija ovog atraktivnog grada. Preko milijun biljaka, dvadeset milijuna posjetitelja u dvije godine od kada je otvoren. Ne plaća se ulaznica. Jednako je zanimljiv danju i noću.

Što raditi u Singapuru kad padne mrak ?
Kada sam prvi puta stigao u Singapur, sredinom osamdesetih, bila je noć. Nigdje prije nisam vidio toliko svjetla. Orchard Road glavna šoping ulica ovog otočkog grada bila je prepuna lampica kakve mi koristimo samo za Božić. U Singapuru su neke ulice bile dekorirane čitave godine. Kako su prolazile godine Singapur je prerastao iz grada u kojeg su Europljani dolazili u jeftini šoping zabavne elektronike i švercersko središte tog dijela Azije.

Danas je najmoderniji grad na svijetu pun superlativa. Oko umjetnog jezera Marina Bay sagrađene su građevine kakvih nema nigdje. Od Hotela Marina Bay Sands s bazenom na vrhu, Umjetnog parka Garden by the Bay, šoping centra i kasina do koncertne dvorane neobičnog oblika. Izgubio je epitet “Azija za početnike” iz doba kada je bio spoj azijske i europske kulture. Danas je entitet za sebe i sve češće cilj putovanja, a ne tranzitno mjesto. Treba spomenuti i godinama najbolji aerodrom na svijetu – Changi na kojem se vro ugodno može provesti vrijeme između dva leta.
Što raditi u Singapuru kad padne mrak ?

Što raditi u Singapuru kad padne mrak ?
Četvrti koje svakako treba obići nakon zalaska su Clarke Quay gdje počinju gotovo svi izlasci. Orchard Road nekad središte grada i danas se dobro drži, Beach Barovi na otoku Sentosa za opušteniji ugođaj, Chinatown za dobar i jeftin obrok noću i naravno uvije Gardens by the Bay.
Najbolja mjesta za izlazak se smatraju roof top barovi koji su se Azijom i svijetom proširili poput virusa. To su u pravilu elegantna mjesta za lijepo obučene mlade profesionalce. Nakon posla se odvezuju kravate i skidaju štikle za plesanje duboko u noć. Najpoznatiji su: Loof koji je bio prvi na toj sceni, Lantern u hotelu Fullerton Bay, SuperTree by Indochine na najvišoj strukturi u Gardens by the Bay, Level 33 s najboljim pogledom na Marinu sa svojom pivovarom, CE LA VI vrlo luksuzan bar i na prvom mjestu 1-Altitude na 63.katu One Raffles Place.

Što raditi u Singapuru kad padne mrak ?

Na pitanje što raditi u Singapuru kad padne mrak ima puno odgovora. Opcija je puno, novaca uvijek premalo stoga treba izabrati ono što veseli.

Travel Advisorputovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

https://www.travel-advisor.eu/4788/

Kuala Lumpur u tri dana

Devet sati u Singapuru

Nove objave