Travel AdvisorTravel Advisor

15 trikova za bezbrižnije putovanje

Pokoji savjet i trik za jednostavnije putovanje uvijek dobro dođe. Ovdje smo odabrali neke koje bi svaki putnik trebao znati.  15 trikova za bezbrižnije putovanje :

1.Zaboravili ste punjač ? Uz pomoć USB kabla na punite ga na hotelskom kompjuteru ili TV-U. Većina modernih TV prijamnika ima USB priključak.

2.Skenirajte ili fotografirajte putne dokumente i pošaljite si ih mailom u slučaju da budu ukradeni ili ih izgubite. DObro je sa sobom imati fotkopije ako ostavljate dokumente u sefu.

3.Prije polaska na putovanje uvijek sa svojom bankom provjerite uvijete podizanja gotovine na bankomatima u zemlji koju planirate posjetiti. Također ih je pametno obavijestiti o putovanju kako vam ne bi ograničili potrošnju.

4.Obavezno ponesite putnu peglu, kako bi zgužvanu odjeću iz kofera ako zatreba mogli prepeglati.

5.Pronađite besplatan WiFi uz pomoć four-square aplikacije. Neki tele operateri imaju povoljne pakete za korištenje prijenosa podataka van EU.

6.Učlanite se u programe skupljanja bodova hotela i aviokompanija. Možete ih iskoristiti za besplatne rezervacije soba i kupnju avio karata. Najbolje je imati brendiranu kreditnu karticu kojom skupljate nagradne milje.

7.Kada vozite i parkirate u novom gradu dobro je zapamtiti mjesto. Najbolje da lokaciju označite na Google Maps. Praktično je i fotografirati mjesto na kom ste ostavili automobil.

8.Uvijek na telefonu imajte i mape koje pokrivaju područje na kom se nalazite i bez pristupa internetu.

9.Ukoliko idete plažu ili u tematski park mobitel stavite u plastičnu vrećicu kako se ne bi smočio. Ne zaboravite da i pijesak može uzrokovati kvarove.

10.Ako imate ograničen budžet razmotrite mogućnost da umjesto hotela, smještaj potražite na nekom od servisa poput Home away, VRBO ili Airbnb.

11.Nikad, ali nikad i nigdje ne ostavljajte bilo što vrijedno na sjedištu automobila. Također ne stavljajte torbice u prtljažnik nakon što ste našli parking. Nikad ne znate tko gleda. Turisti su draga meta lopovima.

12.Uz pomoć pegle i mirisnog spreja osvježite odjeću po dolasku na destinaciju.

13.Stavite novac u vrećicu koju možete spremiti u džep, u pojas ili oko vrata. Tako je sigurnije jer torba se uvijek može izgubiti ili biti ukradena.

14.Kada putujete s malom bebom pelene naručite online s adresom dostave na destinaciju.

15. Imajte aplikaciju UBER jer je najkorisnija. U naprijed znate cijenu, nema vozikanja i plaćanje je karticom koja je prije unesena.

Previous articleDoživjeti Moskvu u tri dana
Next articleGdje turisti troše najviše novca?