15 trikova za bezbrižnije putovanje

Autor članka:
Podijeli:

Pokoji savjet i trik za jednostavnije putovanje uvijek dobro dođe. Ovdje smo odabrali neke koje bi svaki putnik trebao znati.  15 trikova za bezbrižnije putovanje :

1.Zaboravili ste punjač ? Uz pomoć USB kabla na punite ga na hotelskom kompjuteru ili TV-U. Većina modernih TV prijamnika ima USB priključak.

2.Skenirajte ili fotografirajte putne dokumente i pošaljite si ih mailom u slučaju da budu ukradeni ili ih izgubite. DObro je sa sobom imati fotkopije ako ostavljate dokumente u sefu.

3.Prije polaska na putovanje uvijek sa svojom bankom provjerite uvijete podizanja gotovine na bankomatima u zemlji koju planirate posjetiti. Također ih je pametno obavijestiti o putovanju kako vam ne bi ograničili potrošnju.

4.Obavezno ponesite putnu peglu, kako bi zgužvanu odjeću iz kofera ako zatreba mogli prepeglati.

5.Pronađite besplatan WiFi uz pomoć four-square aplikacije. Neki tele operateri imaju povoljne pakete za korištenje prijenosa podataka van EU.

15 trikova za bezbrižnije putovanje

6.Učlanite se u programe skupljanja bodova hotela i aviokompanija. Možete ih iskoristiti za besplatne rezervacije soba i kupnju avio karata. Najbolje je imati brendiranu kreditnu karticu kojom skupljate nagradne milje.

7.Kada vozite i parkirate u novom gradu dobro je zapamtiti mjesto. Najbolje da lokaciju označite na Google Maps. Praktično je i fotografirati mjesto na kom ste ostavili automobil.

8.Uvijek na telefonu imajte i mape koje pokrivaju područje na kom se nalazite i bez pristupa internetu.

15 trikova za bezbrižnije putovanje

9.Ukoliko idete plažu ili u tematski park mobitel stavite u plastičnu vrećicu kako se ne bi smočio. Ne zaboravite da i pijesak može uzrokovati kvarove.

10.Ako imate ograničen budžet razmotrite mogućnost da umjesto hotela, smještaj potražite na nekom od servisa poput Home away, VRBO ili Airbnb.

15 trikova za bezbrižnije putovanje

11.Nikad, ali nikad i nigdje ne ostavljajte bilo što vrijedno na sjedištu automobila. Također ne stavljajte torbice u prtljažnik nakon što ste našli parking. Nikad ne znate tko gleda. Turisti su draga meta lopovima.

12.Uz pomoć pegle i mirisnog spreja osvježite odjeću po dolasku na destinaciju.

13.Stavite novac u vrećicu koju možete spremiti u džep, u pojas ili oko vrata. Tako je sigurnije jer torba se uvijek može izgubiti ili biti ukradena.

14.Kada putujete s malom bebom pelene naručite online s adresom dostave na destinaciju.

15. Imajte aplikaciju UBER jer je najkorisnija. U naprijed znate cijenu, nema vozikanja i plaćanje je karticom koja je prije unesena.

 15 trikova za bezbrižnije putovanje

Posjetite naš  YouTube kanal.

Nemojte samo snimati, napravite dobru fotografiju

Otkrivamo mitove i zablude o putovanjima

Osam zdravih trikova za duge letove

Nove objave