Travel AdvisorTravel Advisor

Irska nije fatalna ljepotica, ali je dobra u duši – dopisnica iz dijaspore

 

Ovaj tjedan osjećam se kao ženska iz reklame za uloške ( time je bila inspirirana featured image). Poletna, sretna s osmijehom na licu. Moje misli takav su kliše da bi mi u ikojem uobičajenom filmu budile poriv za povraćanje, ali stvarno sam sretna, ispunjena i uživam u Irskoj.

Volim Irsku

Veliki disclaimer – informacije navedene u ovom postu su tu čisto da vas inspiriraju i motiviraju. Ovo nije ništa neuobičajeno za Irsku, ali je za Hrvatsku.

Danas ću pričati malo o svojim primanjima, i primanjima bliskih mi ljudi.

Iskreno, idu mi na živce ljudi koji svoju plaću skrivaju kao zmija noge. Nije da si rockfeller pa će te netko ići pljačkati poslije ponoći. Volim transparentno govoriti o ovome jer to doprinosi moći radničke klase! Zašto nam svima ne bi bilo bolje što nego je ?

Kao primjer tome navela bih prijateljicu, koja je radila u Irskoj godinu dana za kojih 1800 EUR neto. Onda sam joj ispričala svoju plaću i skontala je – ej pa nisam ja budala, mogu i ja bolje. Nakon mnogo razgovora sa mnom i drugima, ohrabrila se da da otkaz, i sad je prava baja, zarađuje 2800 EUR neto. Kao i svima drugima, društvo joj je govorilo da čuva posao, bude zadovoljna. No kada je poslušala svoje srce, vidjela druge primjere i ohrabrila se da postigne isto, uspjela je u tome. Radi u administraciji tako da ne mislite da je IT-evac ili nešto slično (Pozdrav prijateljice, znam da čitaš, nadam se da je ovo dovoljno anonimno? Ako nije, slobodno me zvizni nečim kad se vidimo).

Hodam ulicom i mislim si – što li sam to učinila u životu da mi je ovako lijepo? Da, divna sam osoba, poštujem starije (osim u tramvaju), imam najljepšu kosu na svijetu, dobra kćer, dajem bakšiš, plaćam rundu, jedem skoro halal ćevape. Međutim, mnogi drugi su takvi pa ih karma još više zgazi, možda zbog baksuza iz prošlog života. I onda skontah, odgovor je – odselila sam se u Irsku.

Neki od razloga koji pridonose mojoj euforiji su:

  • Ovaj tjedan sam samo u bonusima zaradila više od svoje zadnje mjesečne plaće u Hrvatskoj (nije bilo stručno osposobljavanje, da ne bi bilo, normalna (nažalost) plaća).
  • Zadnja dva tjedna sam samo od fušarenja (ilitiga kulturno – freelance-anja) zaradila više od svoje mjesečne plaće u Hrvatskoj
  • Spiskala sam 800 EUR na karte Dublin Zagreb, i Zagreb Doha povratno, i nisam se šokirala kada sam vidjela račun. Dapače, također sam potrošila preko 700 EUR na karte za još dvije osobe, i dalje na računu imam pozamašnu svotu. (Nego, da ne bi bilo, kupovala sam karte za sve da si osiguramo mjesto u avionu, ali dobiti ću povrat novaca, tolika baja još nisam).

Ja sretna kao na reklami

Volim Irsku

Volim Irsku.

Nije neka ljepotica, malo je darkerski nastrojena (fali sunca tu i tamo), ali majkemi, dobra je u duši. Manjak fizičke ljepote nadoknađuje dobrim stilom, inteligencijom, dobroćudnosti i baš sam sretna što me je put odveo u ovu predivnu zemlju!

Ovo isto možete prenijeti na situaciju kada u životu tražite partnera. Je li vam bitnija vanjska ili unutarnja ljepota? Biste li se zadovoljili sa slatkim partnerom/partnericom, prosječnog izgleda, ali dobrim k’o kruh, inteligentnim i partnerom koji vas potiče da budete bolja osoba?

Ako je odgovor da, svidjeti će vam se Irska, 100%.

Preneseno iz neliland.com

Travel AdvisorEuropa

Posjetite naš YouTube kanal.

24 sata u Dublinu

 

Ultimativni Game of Thrones putni vodič

 

Zelena je nova crna

 

Previous articleNeboderi Emirata i mravinjaci pod njima
Next articleKrstarenje rijekama i kanalima Italije