Zimska čarolija Alta Badie

Autor članka:
Podijeli:

Za Alta Badiju kažu da je čarolija.

Skijanje po stazama koje su pod zaštitom UNESCO-a i spuštanje niz padine prirodnih rezervata, poseban su doživljaj i omiljena aktivnost ljubitelja prvog snijega.

Na veličanstvenim Dolomitima, gdje se održava i svjetski kup u alpskom skijanju,
Red Bull Energy Lounge, smješten na stazi Gran Risa, 16. i 17. 12. predstaviti ce novi izgled.

Zimska čarolija

Prije gotovo 10 godina, 26-og lipnja 2009. godine, UNESCO je Dolomite proglasio svjetskim kulturnim nasljeđem.

Staze Alta Badie prolaze kroz dva nacionalna parka koja su pod zaštitom UNESCO-a: park Fanes-Senes-Braies i Puez-Odle, oba poznata po nestvarnoj ljepoti i autentičnim predjelima.

Obilazak ove zaštičene zone moguć je spustom niz tri skijaške staze, do kojih se dolazi preko: Piz la Villa, Piz Sorega i Col Alto-a.

Zimska čarolija

Lagazuoi

Taksi prijevoz vozi iz Armentarole do prijevoja Falzarego. Nakon toga slijedi vožnja uspinjačom kroz nacionalni park. Na 2778 metara nadmorske visine nalazi se Lagazuoi.
Poznat je po borbama iz Prvog svjetskog rata,
a ostaci ruševina i tuneli još uvijek su vidljivi sa staze.
Spust spada u srednje tešku kategoriju i vodi skroz do podnožja planine.
La Crusc Ski Tour.

Zimska čarolija

Mjesto je poznato po specijalitetima i hrani koja podsjeća na najbolja jela koja su pripremale naše bake. Ne treba propustiti obići crkvu i lokalne farme koje se nalaze na obroncima planine Santa Croce.

Edelweiss

Ova ski ruta, koja počinje u mjestu Colfosco je van glavnih smjerova Sella Ronde i omiljena je svim kijašima jer nema gužvi. Mala dolina u podnožju planina Sassongher i Cir okupana je suncem najvećim dijelom dana.

Zimska čarolija

Možda najljepši pogled na spektakularne Dolomite te doinu u kojoj se nalaze Colfosco i Corvara.

Pionirski duh i inovativne ideje ujedinili su Alta Badiju i Red Bull, pa se ove godine 16 i 17.decembra, rame uz rame s vrhunskim skijašima, može uživati u Red Bull Lounge-u.

Utrke koje se održavaju u nedjelju i ponedjeljak moguće je pratiti s tribine koja se nalazi uz samu stazu. Red Bull će za ovu priliku ugostiti KTM i Moon Boot, poznate modne brendove.

Zimska čarolija

Osim ugodnog okruženja, gosti će uživati i u buffetu s naglaskom na lokalnim specijalitetima, uz koji će se moći kušati Prosecco Zardetto i vina iz d’Isera vinarije.

Karte s ulaznicom za Red Bull Energy lounge, koja uključuje i buffet, koštat će 150 eura za nedjelju(16.12.) i 125 eura za ponedjeljak (17.12.).

Za vise informacija pogledajte: www.altabadia.org

Travel Advisor – skiijanje

Posjetite naš YouTube kanal.

https://www.travel-advisor.eu/alta-badia-najukusniji-pocetak-skijaske-sezone/

Colfosco gdje sunce najduže traje

Alta Badia: ekskluzivno skijalište u srcu Dolomita

 

Nove objave