Zimska čarolija Alta Badie

Autor članka:
Podijeli:

Za Alta Badiju kažu da je čarolija.

Skijanje po stazama koje su pod zaštitom UNESCO-a i spuštanje niz padine prirodnih rezervata, poseban su doživljaj i omiljena aktivnost ljubitelja prvog snijega.

Alta Badia se smjestila unutar šireg skijaškog područja poznatog kao Dolomiti Superski. Ovo područje jedno je od najvećih i najraznovrsnijih skijališta na svijetu, nudeći mnoštvo staza i staza različite težine. Staze u Alta Badiji odlično su održavane uređene, pružajući skijašima vrhunski doživljaj. Od laganih staza pogodnih za početnike do izazovnijih crnih staza, skijalište nudi nešto za svakoga. Žičare su moderne i mijenjaju se za nove svakih nekoliko sezona.

Zimska čarolija

Prije gotovo 10 godina, 26-og lipnja 2009. godine, UNESCO je Dolomite proglasio svjetskim kulturnim nasljeđem.

Staze Alta Badie prolaze kroz dva nacionalna parka koja su pod zaštitom UNESCO-a: park Fanes-Senes-Braies i Puez-Odle, oba poznata po nestvarnoj ljepoti i autentičnim predjelima.

Obilazak ove zaštičene zone moguć je spustom niz tri skijaške staze, do kojih se dolazi preko: Piz la Villa, Piz Sorega i Col Alto-a.

 

Lagazuoi

Lagazuoi
Lagazuoi

Taksi prijevoz vozi iz Armentarole do prijevoja Falzarego. Nakon toga slijedi vožnja uspinjačom kroz nacionalni park. Na 2778 metara nadmorske visine nalazi se Lagazuoi.
Poznat je po borbama iz Prvog svjetskog rata,
a ostaci ruševina i tuneli još uvijek su vidljivi sa staze.
Spust spada u srednje tešku kategoriju i vodi skroz do podnožja planine.

La Crusc Ski Tour

Ski Tour Alta Badia

 

Mjesto je poznato po specijalitetima i hrani koja podsjeća na najbolja jela koja su pripremale naše bake. Ne treba propustiti obići crkvu i lokalne farme koje se nalaze na obroncima planine Santa Croce.

Edelweiss

Colfosco

Ova ski ruta, koja počinje u mjestu Colfosco je van glavnih smjerova Sella Ronde i omiljena je svim kijašima jer nema gužvi. Mala dolina u podnožju planina Sassongher i Cir okupana je suncem najvećim dijelom dana.

 

Možda najljepši pogled na spektakularne Dolomite te doinu u kojoj se nalaze Colfosco i Corvara.

Za one koji nisu skijaši, ili žele raznolikost, Alta Badia nudi i druge aktivnosti poput pješačenja, vožnje bicikla po snijegu, te različite kulturne i rekreacijske događaje tijekom cijele godine.

Ukupno gledano, Alta Badia je destinacija koja privlači ljubitelje skijanja i planinarenja svojom kombinacijom prekrasne prirode, odličnih skijaških mogućnosti te bogate gastronomske i kulturne ponude.

 

Za vise informacija pogledajte: www.altabadia.org

Travel Advisor – vodič po skijalištima

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

 

Colfosco gdje sunce najduže traje

Alta Badia: ekskluzivno skijalište u srcu Dolomita

 

Nove objave