Travel AdvisorTravel Advisor

Alta Badia – ekskluzivno skijalište u srcu Dolomita

Alta Badia

Ekskluzivno skijalište u srcu Dolomita

Skijalište Alta Badia nudi 53 najmodernije žičare te više od 130 km skijaških staza. U sistemu Sella Ronda je Alta Badia povezna sa skijalištima Arabba, Canazei, Fassa i Val Gardena što ga čini jednim od najvećih i najljepših skijaških karusela svijeta. Mnogi okolni vrhovi su preko tri tisuće metara, a najviši je Marmolada -jedino ledenjačko skijalište ovog dijela Italije. Prednosti skijanja u Italiji je mnogo. Južna strana Alpa ima mnogo više sunčanih dana od sjeverne, hrana je odlična te lokalna vina i domaći proizvodi su ono što se nudi.

Corvara

Talijanski šarm preko njemačke radinosti su dobitna kombinacija koji svaki odmor u Alta Badiji, bilo skijaški, bilo ljetni, čini nezaboravnim.
Ono što Alta Badiju čini različitom od mnogih drugih skijališta je bogata ponuda izleta, vrhunskih restorana i odlična povezanost s drugim mjestima bez da se mora koristiti automobil.
Mjesta u dolini su Badia, La Val, La Villa, San Cassiano, Corvara i Colfosco. Većina smještajnih objekata su uz stazu ili imaju svoje kombije kojima prevoze goste do žičara te ih tamo čekaju u dogovoreno vrijeme tako da automobil ne treba paliti za trajanja odmora.
Skijaške ture su tematskog karaktera i traju jedan skijaški dan. Najpoznatija je ona oko Gruppo di Sella. Iz La Ville se kreće na put oko deset u jutro i prolazi kroz doline Gardena, Fassa, Livinallongo i završava ponovo u Val Badia. Mogu je proći srednji i napredni skijaši i čitava se prolazi na skijama. Prijelazi preko četiri prijevoja: Sella, Pordoi, Campolongo i Gardena. Smjerovi su narančasti i zeleni i oba su lako izvediva na skijama i žičarama.
Slična tura je i ona koja obilazi lokalitete iz Prvog svjetskog rata koja iz La Ville vodi do vrha Marmolade i nazad. Zanimljiva je i ona na Lagazuoi. Kreće iz Armentarole taksijima do prijevoja Falzarego, te zatim žičarom na vrh. U povratku, staza je duga 7 kilometara i vodi kroz kanjone među zamrznutim slapovima do doline gdje čekaju konjske zaprege koje skijaše vuku nazad na polazište.
Skijanje u Alta Badiji je poseban doživljaj. Gužvi nema jer nema velikih hotela niti dnevnih skijaša koji autobusima dolaze iz okolice. Staze su odlično pripremljene, žičare vrlo moderne i udobne, a okoliš kojim dominiraju okomite dolomitske stijene je fascinantan. Alta Badia se smatra jednim od najekskluzivnijih skijališta Dolomita i Italije te jednim od najljepših u Alpama.

Iz pravca Hrvatske se do Alta Badie stiže na dva načina. Jedan vodi kroz tunel Karavanke i kroz Austriju, a drugi nizinskom cestom preko Trsta i Vittoria Veneta, te Cortine kroz Italiju.

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisor : skijanje

Kako odabrati opremu za skijanje ?

Božićna čarolija u Dolomitima

Najukusnije otvaranje skijaške sezone – A taste for skiing

 

Previous articleKako odabrati opremu za skijanje ?
Next articleSlovenske toplice za svaki džep