Travel AdvisorTravel Advisor

Zimski praznici u najvećoj skijaškoj regiji Austrije

Zimski praznici u regiji Salzburger Sportwelt

Ova regija je najveća skijaška asocijacija u Austriji. Posebno njeno jezgro Ski amade koje čine sedam skijališta i mjesta: Flachau, Wagrain-Kleinarl, St.Johann, Radstadt, Altenmarkt – Zauchensee, Eben i Filzmoos.

Ove se zime organiziraju različita događanja. Od onih sportskih s najboljim skijašima svijeta koji će voziti utrke do gastronomskih i obiteljskih pa pogledajmo što se nudi.
11.-12.1.2020 – Audi FIS Ski World Cup za žene u brzim disciplinama. Zauchensee je najviše skijalište u regiji poznato po dugim i raznolikim stazama. Nalazi se na 1350 metara pa je snijeg u najboljem stanju za skijanje. Uzbudljiva spust staza je odlična ne samo za gledanje utrke nego i za vrhunsko skijanje.

14.1.2020 – Flachau 10th Audi Fis Ski World Cup Womens Night Slalom. Veliki sistem žičara Snow Space Salzburg s najnovijim žičarama i širokim, odlično uređenim stazama nudi skijanje na najvišem nivou udobnosti i sportskog užitka. Utrka je vrhunac skijaškog događanja u ovoj regiji.

Eben je malo mjesto, no poznato po skijaškim rutama u divljini. Dio planine je idealan za obiteljsko skijanje sa širokim i blagim stazama koje će zadovoljiti sve uzraste početnih i naprednih skijaša. Drugi dio planine je poznat po off rutama po dubokom snijegu i planinarenju.

Wagrain-Kleinarl su mjesta najpoznatija po kapelici u kojoj je nastala božićna pjesma Tiha noć. Skijalište je dio sistema Ski amade koje broji više od 120 kilometara staza. Wagraini Winter World je posebno mjesto namijenjeno užitku djeci koja će uz igre naučiti skijati bolje od roditelja. XXL Super pipe je za stariju djecu željnu adrenalina. Odličan avanturistički parka za one željne skakanja i skijanja po raznim preprekama.

St.Johann-Alpendorf također pripada Ski amade. Gradić ima zgodnu šoping zonu i urbani ugođaj te se time razlikuje od ostalih mjesta. Treba probati Early Bird Ski Pleasure koji počinje u 7,30 tj.prije otvaranja skijaških žičara. Mala grupa, najviše 30, ima priliku da se prvi spuste po uređenim i nedirnutim stazama.

Filzmoos je romantično obiteljsko mjesto u podnožju planine Bischofsmutze. Restoran i hotel Das Maier je poznata po kuharici Johanni Maier. Za sve koji vole vrhunsku gastronomiju ovo je pravo mjesto. Skijalište je malo, svega dvadesetak kilometara staza, no oko mjesta ima nekoliko vrlo dobrih staza za hodanje i trčanje na skijama. Tjedan kada treba biti u Filzmoosu je 11.-18.1. 2020. Tada se održava Dopgas Balloon Trophy. Tridesetak šarenih balona zaplovi nebom nad planinama što je stvarno spektakl za gledanje.

Radstadt – Stari grad u planinama. Povijesno središte unutar debelih zidina starog grada odaje duh prošlosti. Grad je nastao u trinaestom stoljeću na prekretnici puteva. Dvadesetak kilometara dobro uređenih staza i veliki sistem Ski amade na samo desetak kilometara udaljenosti nudi spoj boravka u povijesnom gradiću i dobrog skijanja. Pored mjesta se nalazi i najduža sanjkaška staza u regiji koja je osvijetljena nakon mraka. Duga je šest kilometara. Uz nju je brza žičara tako da je užitak potpun.

www.salzburgersportwelt.com
www.facebook.com/salzburgersportwelt

Travel Advisorskijanje

Pretplatite se na naš YouTube

Skijanjem protiv depresije

Kako odabrati pravo skijalište ?

 

Previous articleŠto spakirati za odmor u tropima?
Next articlePraktični savjeti za treking u Nepalu