Znate li da u Osijeku postoji tvornica leda?

Autor članka:
Podijeli:
Posebno me iznenadila ova priča. Tvornica leda? U Osijeku? Kome prodaju? Lifraju na more, u Austriju i tko zna gdje sve.

tvornica leda

Led? Led iz Osijeka? Da led iz Osijeka.

ICE PRODUCT d.o.o. Tvornica leda

Ice Product d.o.o. je jedna od prvih  tvrtki u Hrvatskoj  koja se počela baviti proizvodnjom proizvoda od leda, a specijalizirana je i jedina proizvodi vrhunske kristalno čiste kocke leda.

tvornica leda

Tvornica leda nudi nekoliko različitih proizvoda od leda. Tako su tu kristalno čisti blokovi od leda (105×50×25, 100×50×20cm i 50×40×20cm) za razne namjene, protom figure od leda raznih veličina za sve svečane prigode. U okviru manifestacije “Advent u Osijeku” 2017. godine ekipa posebnih kipara osječke tvrtke “Ice product” osmislila je i izradila
jedinstvene jaslice od leda, a koje su bile smještene ispred osječke katedrale.

tvornica leda

U ponudi Ice Producta je i led za ugostitelje koji je zahvaljujući strogoj kontroli kvalitete kristalno čist  i postojan satima. Također je moguće i zalediti predmete u ledene blokove, a nude i izradu ledenih skulptura pred publikom, odnosno Ice carving, kao poseban događaj na eventima.

tvornica leda

“- Naša je posebnost na tržištu u tome što ručno izrađujemo kocke od leda i kockice u svim veličinama po želji kupca, kao i ledene kugle. Razlika je u tome što imamo potpuno drukčiji sustav hlađenja vode koji traje danima, obično četiri do pet dana, sloj po sloj. Led proizveden na ovaj način mnogo je gušći i teži od klasičnog leda, a ručno ga i režemo i pakiramo. Prva smo tvrtka u Hrvatskoj koja se time bavi “- kaže Boris Radovanović iz Ice Producta.

tvornica leda

“Sipanjem pripremljene vode u posebno postrojenje koje ima kalup 100x50x25 cm te sa zaleđivanje vode s jedne strane pomoću pumpi omogućujemo kružno kretanje vode te samim time izbacujemo zrak iz vode gdje nakon 4 dana dobijemo led (blokove leda) bez mjehurića zraka koji je samim time puno gušći i teži te se takav led puno sporije topi u
piću. Nakon dobivenih blokova, led ide na rezanje u odabrane dimenzije ili na Ice carving odnosno oblikovanje po željenim skulpturama i oblicima”, zaključuje Boris.

tvornica leda

Danas led Ice Product-a možete vidjeti u ponudi elitnih kafića i restorana u Hrvatskoj kao i u većini top hotela na jadranu. Ice Product izvozi konzumni led i u Austriju i Njemačku u trgovačke lance i po tome možemo reći da je tvrtka postala i izvozno orjentirana.

Više na: www.iceproduct.hr

tvornica leda

Moram priznati da sam ostao ugodno iznenađen idejom i realizacijom. Da se netko sjeti proizvoditi i izvoziti led i u tome biti uspješan je dobar primjer poduzetništva. U Slavoniji iz koje uglavnom dolaze vijesti o prirodnim katastrofama poljoprivrednih usjeva i iseljavanju žitelja, ovo je pozitivan primjer da se može i zna. Gospodo poduzetnici svak vam čast. Skidam kapu.

Travel Advisor – business

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Čarda kod Baranjca

 

Gdje je nastao vaš omiljeni koktel?

https://www.travel-advisor.eu/kako-je-nastao-sladoled/

Nove objave