Čarda kod Baranjca

Autor članka:
Podijeli:

Više sam puta bio u Osijeku, no nekako me uvijek zaobišao ovaj restoran.

Čuo sam da je najbolji fiš, da treba na vrijeme rezervirati stol, da ima neka posebna jela poput čipsa od soma, ali nisam kušao te delicije do prije neki dan. Mihael i ekipa su nas odveli u Čardu i malo je reći da smo uživali.

Čarda kod Baranjca

Predjela su sama po sebi bila mala remek djela. Čips od soma je bio vrhunski specijalitet kojeg nisam prije kušao, a niti vidio. Hrskavo suh traži umak. Da nisam prije znao da je to som ne bi nikad pogodio. Jelo bi trebalo biti i bolje promovirano jer je vrlo posebno I ukusno.

Čarda kod Baranjca
Fiš, iako nisam Slavonac, jednostavno volim. Možda se ne razumijem u to jelo kao domaćini, no bio mi je odličan. Vjerojatno ne previše ljut jer su znali da dolaze tamo neki Zagrepčani koji ne vole ljuto. Pogotovo žene, pa je bio relativno blag. Fina tekstura soma i lagano sljubljivanje s tjesteninom i sirom je vrlo ukusna kombinacija. Praćen zlaćanom graševinom samo je otvorio mjesta za desert. A to je bila priča za sebe.

Čarda kod Baranjca

Crveni kolač. Niste čuli za crveni kolač? Nisam ni ja prije. A to je kolač, ne znam smijem li to reći jer je tajna, u koji je dodana rajčica i stvarno je crvenkast. Odličan, ne samo zbog boje nego i zbog ukusa.

Čarda kod Baranjca

Kuhar je Denis Šoštarić proslavljeni majstor fiša, svojevremeno državni prvak Hrvatske u spravljanju te riblje delicije, koji se upisao i u Guinnessovu knjigu rekorda za najveći skuhani čobanac na svijetu.

Čarda kod Baranjca

Denis trenutno živi u Osijeku , a inače je Baranjac, porijeklom iz Bilja. Čarda se administrativno nalazi u gradu Osijeku, no kako je preko Drave geografski se nalazi u Baranji. Od središta grada se može i pješke. Ugodna šetnja uz Dravu samo će pomoći metabolizmu.

Treba manje od sat vremena do čarde. Ručak u Čardi kod Baranjaca je bio odličan doživljaj.

Travel Advisor – Wine & Gastro

Posjetite naš YouTube kanal.

Uvijek privlačna Baranja

Utječu li objave stranih novinara na broj turističkih posjeta Hrvatskoj?

Na ovom se otoku jede senzacionalno dobro

Nove objave