Travel AdvisorTravel Advisor

10 najviših zgrada na svijetu

10 najviših zgrada na svijetu

Lista najviših nebodera izgrađenih ili u izgradnji 2019. godine. Mnogi se bore za taj prestiž jer u marketinškom smislu je to vrlo važan epitet za prodaju poslovnih prostora, a turistički znači mnogo ne samo za zgradu nego I za grad I državu. Ipak, nije lako to dostići. Burj Khalifa u Dubaiju još od daleke 2010. godine drži primat I pitanje je kad će neka zgrada u Kini biti visa. Za sada nije niti jedna, iako u tom dijelu svijeta neboderi niču poput gljiva iza kiše. Ne samo u literarnom smislu nego I doslovno. Kad pogledate popis najviših zgrada sve je jasno.
10. CITIC Tower Beijing, Kina – 527,6 metara

China Zun - Wikipedia

9. Tianjin CTF Finance Centre, Kina – 530 m.

8. Guangzhou CTF Finance Centre, Kina – 531 m.

7. One World Trade Center New York, SAD – 541 m.

6. Lotte World Tower Seoul, Korea – 554 m.

5. Goldin Finance 117 Tianjin, Kina – 596 m.

4. Ping An Finance Center Shenzhen, Kina – 599 m.

3. Makkah Royal Clock Tower Meka, Saudijska Arabija – 601 m.

 

2. Shanghai Tower, Kina – 531 m.

1. Burj Khalifa, Dubai – 827 m.

Ne znam biste li voljeli raditi u nekom od tih tornjeva? Napisah raditi jer su svi poslovni, što ne znači da nema pokoji stan u njima. Prvenstvena im je namjena kao poslovnih prostora. Većina je u vlasništvu novčarskih institucija što nam zorno prikazuje u kom su sektoru ekonomije najveći profiti. Meni to nije baš jako ugodno, iako ne patim od visine, ipak mi ideja dužeg boravka na tim visinama ne izgleda privlačno.

The Bride: Basra's ambitious vertical city to become world's tallest building

Planovi za najvišu novu zgradu dolaze iz Iraka. Neboder The Bride bi se trebao graditi u s naftom bogatoj provinciji Basre. Bit će dio kompleksa Vertical City – Zajedno s antenom bi visina bila vrtoglavih 1152 m. Nove tehnologije bi omogućile da zgrada sam proizvede energije onoliko koliko joj treba. Zašto graditi neboder u srcu pustinje? Arhitekti odgovaraju da se tako čuva plodno tlo u okolici. Kada I ako bude gotova bit će novo svjetsko čudo.

10 najviših zgrada na svijetu su impresivne svaka za sebe.

Koji su Najljepši muzeji

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube i Tik Tok.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Ski & Outdoor Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articleKoje je destinacije Conde Nast uvrstio među najpoželjnije?
Next articleIz Slavonije i Podravine smo izvukli tri od milijun razloga za posjetu