AirBnB ili hostel? Prednosti i mane.

Autor članka:
Podijeli:

AirBnB ili hostel? Prednosti i mane.

Kao mlađi putnici uglavnom smo prošli fazu putovanja na kojima smo odsjedali u hostelima. Birali najjeftinije, ali ne i najpovoljnije i tako naučili u moru ponuda naći upravo onakav hostel koji je zadovoljavao  naše želje.

S vremenom i nešto većim budžetima za putovanja i AirBnB postaje izbor i način na koji biramo smještaj.

AirBnB ili hostel? Prednosti i mane.

Hosteli

U hostelima ćete uvijek upoznati puno zanimljivih ljudi. Doživjeti avanture i situacije po kojima ćete pamtiti putovanje i o tome prepričavati priče još dugo. U većini hostela za malo novaca imat ćete i doručak koji je dobar početak dana kada ste mladi putnik ograničen budžetom. Zaposlenici hostela gotovo uvijek su pristupačni i informirani, pa će biti od velike pomoći u otkrivanju destinacije.

Imaju hosteli i neke mane. Spavat ćete u sobi s mnoštvom drugih ljudi. Biti izloženi buci i njihovim životnim navikama. Treba znati i htjeti boraviti u spavaonici sa , recimo, 10 drugih ljudi. Zajedničke kupaone također bi mogle biti problem, posebno onima gadljivim.

AirBnB

Privatnost je i ovdje stvar izbora, ali uvijek se može izabrati opcija u kojoj je cijeli stan samo za vas. Tako ćete imati potpunu privatnost i mir uz zaista povoljnu cijenu. Najam stana olakšava i organizaciju obroka, jer si uvijek možete hranu u stanu pripremiti sami. Život u stanu u destinaciji koju ste izabrali još će vas više približiti načinu života ljudi u mjestu u kom boravite. Lijep je to način za upoznati novu kulturu kojoj ste u posjeti.

Pri odabiru AirBnB smještaja treba imati na umu da fotografije ponekad lažu i da nećete uvijek dobiti smještaj kakav ste vidjeli na slici. To zna biti razočaravajuće. Dogodi se i da preuzimanje ključa postane dugotrajan i kompliciran proces ako naletite na nedovoljno organiziranog domaćina. Problem zna biti i kada cijena ne odgovara kvaliteti smještaja. Na to treba uvijek biti spreman pri ovakvom odabiru smještaja.

AirBnB ili hostel? Prednosti i mane.

Kakav oblik smještaja vi birate kada putujete? Jesmo li propustili nešto važno? Podijelite svoje iskustvo.

Travel AdvisorYouTube kanal.

Kako rezervirati najpovoljniji hotel ?

https://www.travel-advisor.eu/influenceri-nova-snaga-hotelskog-marketinga/

Prvi hotel u svemiru – Rusija pomiče granice putovanja

Nove objave