Travel AdvisorTravel Advisor

Sigurno skijanje: što možemo očekivati sljedeće zime?

Sigurno skijanje

Alta Badia je prvo skijalište koje nam je poslalo detaljan plan mjera na skijanju. Sigurno skijanje je prioritet.
Sezona počinje 5.12. Sigurnosne mjere su razrađene do detalja i sve se već sad zna. Nema stožera koji svaki tjedan priča drugu priču. Skijanje je business u kojem se sve mora znati u naprijed.

  Skijanjem protiv depresije

Alta Badia je veliko skijalište na kojem ima mjesta za sve, a bez gužvi. Više od 130 km perfektno uređenih staza koje su povezane s još 500 km onih oko Sella Ronde je dovoljno za socijalno distanciranje. Na skijalištu je 41 brzih ski sjedećih i otvorenih brzih ski liftova. Zatvorene gondole će biti pod posebnim mjerama. Skijaši će morati pokriti nos i usta. U kabinu će ulaziti strogo određen broj ljudi. Gondolske žičare su vrlo brze tako da će skijaši što je moguće kraće boraviti u zatvorenom prostoru.

  Kako odabrati najbolje skijalište

Najmodernije žičare

Zahvaljujući najmodernijim ski liftovima s vrlo visokim kapacitetom skijaša na sat, ne očekuje se velika gužva. Svaki od pet gradića Alta Badie: St.Cassian, Pedraces, La Villa, Corvara i Colfosco imaju svoje žičare kojima se ulazi u sistem. Većina smještaja se nalazi u zoni pješačenja do žičara pa nije potrebno koristiti javni prijevoz.

On line kupovina skijaških karata

Možda najvažnija novost je da će se karte za žičare moguće kupiti on line. Na web stranici Dolomiti SuperSki je ponuđena opcija kupovine ski passa za bilo koji broj dana. Nakon kupnje se dobije vaučer koji se na automatima pored žičara mogu zamijeniti za ski pass. Automati su u funkciji 24 sata tako da će se maksimalno smanjiti redovi i čekanje na blagajnama. Hoteli i restorani su uglavnom u obiteljskom vlasništvu tako da će se posebno paziti na provođenje mjera. Autonomna provincija Bolzano je donijela detaljne propise oko svih aspekata skijaške ponude. Organizacija skijaške škole je uključena u to baš kao i trgovine i barovi.
Eventi koje Alta Badia organizira svake godine će biti pod posebnim mjerama. Prestižna utrka Ski World Cupa Alta Badi je na programu na stazi Gran Risa 20.- 21. prosinca ove godine.
Alta Badia Tourist Information Officeswww.altabadia.org

Tel.: +39 0471/836176-847037 – Email: info@altabadia.org

Travel Advisor : skijanje

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleRegija Jungfrau
Next articleProvjerite zašto se ovog ljeta “pola Europe” kupalo na ovim plažama