Zašto je Dominikanska Republika mnogim Europljanima najdraže zimovalište?

Autor članka:
Podijeli:

Dominikanska republika je omiljeno zimovalište Europljana željnih sunca i izležavanja na plaži. Za razliku od mnogih drugih lokacija na Karibima, ovaj veliki otok je gotovo potpuno komercijaliziran.Od ranih sedamdesetih, dakle prije proboja Tajlanda i zemalja jugoistočne Azije, otok se razvio kao idealno mjesto za zimske odmore Europljana.

 Dominikanska Republika

Zemlja je inače prilično napučena, broji više od deset milijuna stanovnika. Infrastruktura je prilično dobra za ovaj dio svijeta, ako ne najbolja. Također ima važan dio povijesti iz doba otkrića Kolumba. Stoga turisti vole Dominikansku republiku I svake zime hrle avionima poput ptica selica. Divni resorti na najpoznatijim plažama Punta Cane, Puerto Plate i La Romane nude sve što treba turistima za luksuzan odmor.

 Dominikanska Republika

Backpackeri i turisti istraživači uglavnom ne doživljavaju ovu destinaciju jer tu se dolazi na odmor, a ne u istraživanje. Ako dođu odlaze u slabije razvijena područja poput poluotoka Samana, no i tamo se ubrzano grade hoteli. Ipak, ima i dalje manjih mjesta i praznih plaza za istraživanje. Ljubitelji kite boardanja i surferi odlaze u dio Cabarete poznat po vjetrovima. Ronioci mogu oko glavnog grada Santo Domingo pronaći zanimljive lokacije s ostacima španjolskih brodova.

Najzanimljivija mjesta:

1) Santo Domingo – mjesto na kojem je Kolumbo prvi puta dotakao novi svijet je pravi kolonijalni grad. Četvrt Zona Colonial j u suprotnosti s modernism gradom u kojem su gužve I promet kao I u svakom drugom velikom gradu. U ovoj zoni su male, kamenom popločane ulice (Calle El Conde) kafići I restorani. Većina turista na odmoru posjeti Santo Domingo u formi dnevnog izleta.

 Dominikanska Republika

2) Punta Cana – beskrajna plaza bijelog pijeska u susretu s toplim karipskim morem je dobitna kombinacija za svakog poduzetnika I hotelijera. Ovdje sezona traje gotovo deset mjeseci I ovdje je turizam pravi business. To se I vidi na svakom koraku. Svi su profesionalni I ljubazni koliko treba. Ovdje se nalazi većina luksuznih I all inclusive resorta. Bávaro Beach je najprestižniji dio Punta Cane. Ovdje se ne dolazi na mirni odmor jer su plaže pune ponuda morskih aktivnosti, a hoteli imaju visoku popunjenost u zimskim mjesecima.

 Dominikanska Republika

3) Puerto Plata I Playa Dorada – Sjeverna strana otoka gleda prema Atlantskom oceanu. Među najpoželjnija odredišta spada zbog lijepih plaza zlatnog pijeska. Manje je turista nego oko Punta Cane, u prosjeku više ekskluzivnih resorta I manja ponuda vodenih sportova I barova na plaži pa je mirnije.

 Dominikanska Republika

4) Cabarete je plaza u obliku polumjeseca. Među palmama s nalazi velik broj ribljih restorana pa se može objedovati na pijesku. U ovom dijelu nema toliko all inclusive resorta pa Cabarete više vole mladi surferi željni zabave I uživanja u vodenim sportovima I kajtanju. Mnogi gosti iz Punta Cane dolaze na plažu provesti dan I večere na pijesku.

 Dominikanska Republika

5) Las Galeras se nalazi na samom vrhu poluotoka Samana. Tamo gdje završava cesta počinje tropski raj koji još nije toliko komercijaliziran poput ostatka otoka. Mali gradić Las Galeras se nalazi uz plažu bijelog pijeska okružen palmama. Tu sun eke od najboljih plaza Dominikanske Republike: Playa Rincon, La Playita, Playa Fronoton I još neke bez poznatog imena. Do nekih se dolazi unajmljenom brodicom. Restorani su poznati po dobroj kuhinji jer ih dobar dio drže iseljenici iz Francuske.

 Dominikanska Republika

Do Dominikanske Republike je lako stići brojnim čarterima iz Njemačke. Velike agencije su vlasnici hotela I aviona te ih nude po povoljnim cijenama van datuma oko nove godine. Veliki su kapaciteti na samom otoku te se mogu naći povoljni aranžmani. Najbolje je pratiti ponude agencija kao što su TUI, Thomas Cook, FTI I druge.

 

 

Travel Advisor – putovanja

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

TOP 5 idealnih destinacija za kraj zime na plaži

Dominikanska Republika: idealna destinacija za odmor

Martinique – zeleni otok na Karibima

Nove objave