Eko kamp Maji Moto

Autor članka:
Podijeli:

Probuditi se u zoru u savani je poseban doživljaj. Probuditi se u šatoru na vrhu brdašca s pogledom na svanu je još bolji doživljaj.Tišina koju narušavaju samo neki daleki krici ptica ili prije majmuna koji su izašli na jutarnje ćaskanje. Eko kamp Maji Moto pruža upravo takav doživljaj.

Maji Moto
sdr

Parsaloi Nkurumwa vas čeka uz vatru dok se kava kuha i priprema doručak. Rođen je ovdje i živi u skladu s prirodom o kojoj puno zna. Biljke i životinje, svi imaju neku svrhu i mogu se iskoristiti ako se zna s njima. On i ostali Masai će rado podijeliti svoje znanje s gostima kampa. Povest će ih u razgled okolice pješke ili čak na biciklima te odvesti u školu da vide mlade Masaie.

Maji Moto
dav

Zanimljivo je slušati te priče iz prirode koju smo svi zaboravili, a ako je znamo onda je to površno. Gledanje je zadovoljavanje samo jednog osjetila. Prirodu treba i čuti i okusiti te osjetiti svim čulima. Eko kamp Maji Moto je pravo mjesto za povratak prirodi.

Maji Moto

Ovdje ne treba tražiti luksuz niti vožnju terencima u potrazi za lavovima. Ovdje treba doći i uživati u milijardu zvijezda noću, u prirodno toploj vodi s izvora i zvukovima prirode koja nikad ne spava.

Maji Moto

Zora je najbolje vrijeme za safari. Životinje su aktivne dok ne započne vrućina. Velike mačke, ako su imale sreće, jedu ono što su ulovile noću. U tom spokoju prirodne ravnoteže možete samo udahnuti i pomisliti kako ste sretni da ste baš u tom trenutku ovdje u srcu Afrike.

Maji Moto

Od kampa se brzo stiže do ulaza u jedan od najpoznatijih safari parkova na svijetu – Masai Maru. Ako ste dobre sreće u jednom danu možete vidjeti svih pet iz Big Five skupine : lava, leoparda, nosoroga, slona i bufala. Čak i ako vidite svih pet u jednom danu, safari zavrjeđuje barem dva ili još bolje tri dana.

Maji Moto

Maji Moto je Eco Camp koje vode Masai, točnije Purko klan. Nalazi se na brežuljcima Loita u jugozapadnoj Keniji oko 3 sata vožnje od Nairobija u rezervatu Masai Mara.

Maji Moto

Kamp je mali i vrlo „eco friendly“. Osim ljepote prirode u kojoj se nalazi možete mnogo naučiti i o kulturi ponosnog plemena Masai. Na dobrom je mjestu za safari u Masai Mari. Udaljen je sat vremena do Sekenani Gate.

Maji Moto

Suživot plemena i organizatora kampa koji dijele održavanje i zaradu je odličan primjer kako lokalna zajednica može uživati u turističkom poduzetništvu, a da to nije puka prodaja suvenira na postajama gdje se zadržavaju turisti. Hvale vrijedan poslovni pothvat dvoje Slovenaca Neve Lepenik i Romana Biondića.

Organizator putovanja je bila agencija A La Carte Travel u suradnji s Eyes on Africa.

Travel Advisorputovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Moja Afrika

Kada na safari?

Safari u Tanzaniji je najljepše putovanje?

Nove objave