Travel AdvisorTravel Advisor

Gdje se u Europi slavi najbolja Noć vještica ?

Slavi li se u vašoj zemlji Noć vještica?

Noć vještica je u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi vrlo popularna. Slični običaji uvriježeni su i u mnogim drugim dijelovima svijeta. Halloween se slavi  svake godine 31. listopada.

Gdje na Halloween u Europi?

Europljani vrlo dobro znaju zabaviti na ovaj dan. Drugi po redu najkomercijalniji blagdan nakon Božića u najmanju je ruku dobra prilika za putovanje i upoznavanje drugačijih kultura te barem na trenutak biti netko drugi. Noć vještica je uvijek zabavna.

Ako želite najstrašnije Halloween iskustvo, ne morate ići sve do SAD-a, jednako dobro vam može biti u mnogim mjestima u Europi. Evo prijedloga gdje provesti nezaboravan Halloween u Europi:


London

Glavni grad Velike Britanije savršeno je mjesto ako želite doživjeti najbolju atmosferu grada koji kao da je uklet. Londonska krvava povijest, stare zgrade, uličice, tamnice i sjećanje na jednog od najpoznatijih serijskih ubojica, Jacka Trbosjeka, više su nego dovoljni da shvatite zašto se ovaj grad nalazi na listi najpoželjnijih Halloween destinacija. Noć vještica se ovdje slavi uz razne zastrašujuće dekoracije po gradu, a zabavu možete pronaći na svakom uglu.

Edinburgh

Halloween je puno više od maskiranja i skupljanja slatkiša po susjedstvu. Ovdje Halloween ima korijen u tradiciji drevnih slavlja keltskog blagdana Samhaina što je dan danas dobro očuvano u Škotskoj i Irskoj. Predivni Edinburgh  svojom uzbudljivom Kraljevskom miljom, bogatim povijesnim tradicijama, sablasnim svodovima starih dvoraca te povremeno zabilježenom paranormalnom aktivnosti  idealno je mjesto za Halloween.

Venecija

Karneval u Veneciji odavno je svima poznat, ali Halloween je jednako dobro vrijeme za posjet ovom gradu. Nije jako hladno, svjetla su divna i nema velike gužve. Nemojte doći nepripremljeni, stoga pronađite poneki šešir, vještičju odjeću, kosture, rogove ili što god da vam padne na pamet te prvedete Noć vještica u Veneciji. Večer je uvijek osmišljena tako da vam ponudi brojne opcije koje će zadovoljiti svakoga.

Barcelona

Možda je iznenađujuće vidjeti Barcelonu na ovoj listi, ali morate znati činjenicu da su Španjolci poznati po svom načinu organiziranja zabava. Dodate li tome spektakularnu gotičku arhitekturu poput one u Barceloni, to mora biti dobitna kombinacija. Halloween nudi mnoštvo mogućnosti za vas. Dan nakon Halloweena, Barcelona slavi La Castañadu i blagdan Dana mrtvih (Dia de los Muertos) s cijelim nizom eventova, uličnih sajmova i tradicionalnih poslastica.

Ostende

Belgijski grad Halloweena! Ostende svake godine započinje s proslavom mnogo ranije nego ijedan europski, pa čak i američki grad. Početkom listopada ovo mjesto postaje prekriveno dekoracijama, zastrašujućim stvorenjima i jezivim eventima. Na samu Noć vještica, koja je ujedno i noć kada je umro Houdini, imat ćete priliku sudjelovati u noći magije u Kursaalu, u Ostendeu.

Transilvanija

Postoji li bolji način za provestiNoć vještica od posjeta mjestu gdje je živio Drakula? Osim toga, Transilvanija je jedna od najljepših regija i vrijedna je posjeta. Prošetajte citadelama, selima koja kao da su zastala u vremenu, više od 118 dvoraca, malih gradića poput Sibiu te prekrasnih trgova.

Prag

Bajkoviti gotički grad Europe s nevjerojatnom arhitekturom, srednjovjekovnim ulicama i jezivim, ali očaravajućim dvorcima. Pitate li Čehe o Noći vještica, neće biti osobito oduševljeni. Međutim, ovaj grad je kao stvoren za takve vrste slavlja. Priče o vampirima odavno su prisutne u češkoj kulturi s obzirom na to da su arheolozi pronašli brojne dokaze o ljudima koji su poduzimali različite mjere protiv ustajanja mrtvih. Zvuči li vam ovo dovoljno strašno?

Travel AdvisorSkijanje

Posjetite naš YouTube kanal.

Orlando je glavni Halloween grad svijeta

Dia de los Muertos

Postoji vodič po neobičnim mjestima i događajima

Previous articleWhistler Blackcomb
Next articleProvod u Istanbulu: znaš li gdje je najbolje?