Gdje je Nižnji Novgorod ?

Autor članka:
Podijeli:

Gdje je Nižnji Novgorod ?

Sljedeća utakmica hrvatske reprezentacije se igra daleko prema istoku.
Mislite da je negdje bogu iza nogu? Na kraju svijeta? I nije baš. Nalazi se na pola puta između Moskve i trećeg najvažnijeg ruskog grada Kazana. Od Moskve je udaljen oko 400 km.

Kaliningrad se činio daleko, no nije. Do tamo je bilo malo više od pola kilometara potrebnih da se stigne dalje na istok. Do Nižnjeg Novgoroda je prema google maps 2756 km ili tridesetak sati vožnje. Po nekim idealnim uvjetima ako je uopće moguće precvijeti put i čekanje na granicama Bjelorusije i Rusije. Tko misli krenuti autom na utakmicu, bolje da krene odmah.

Gdje je Nižnji Novgorod
Nižnji Novgorod je veliki grad koji broji više od milijun i tri stotine tisuća stanovnika. Po veličini je peti ruski grad. Leži na ušću rijeka Volge i Oke. Jedan je od starijih ruskih gradova, osnovan 1221.godine. Središte je istoimene provincije. Najviše turista dolazi s brodova koji krstare Volgom.

Gdje je Nižnji Novgorod
Najvažnija turistička atrakcija je stari grad Kremlj. Utvrda je građena od 13. do 16.stoljeća. Na zidinama je 13 tornjeva. Unutar grada je katedrala Arhanđela Mihaela. Funkcija utvrde je bila obrana Rusije od Tatara i Mongola. Usprkos tome grad je sravnjen sa zemljom u 17.stoljeću i od tada se oporavljao do početka Sovjetskog Saveza kada je počeo ubrzani rast kao industrijsko i sveučilišno središte regije. U okolici grada se proizvode avioni tipa MIG te automobilska industrija GAZ. U istraživačkom centru Arzamas je konstruirana prva atomska bomba u Rusiji. Grad je dugo godina bio zatvoren za strance. Do raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine se zvao Gorki po poznatom piscu. Maksim Gorki je rođen u ovom gradu i doživio je prije smrti da je grad dobio ime po njemu.
Danas je moderan grad s obnovljenom starom jezgrom i obavezna stanica na turama po Rusiji i kao luka za kruzere na Volgi.

Gdje je Nižnji Novgorod

Utakmica će se odigrati na stadionu Nižnji koji prima 44.899 gledatelja.

Posjetiteljima je ovdje zabavno jer votka je način života. Uostalom sigurno ste čuli za poslovicu: “Ne vjeruj Rusu koji ne pije!“ Votka je tekućina koja se pije svaki dan. Za zdravlje, uz jelo, prije i poslije jela..ukratko uvijek. Nazdrovje.

Travel Advisor Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Kaliningrad – sve što treba znati

Moskva, ruska ljepotica

Sankt Peterburg za početnike

 

Nove objave