Travel AdvisorTravel Advisor

Gdje skijati u ožujku ?

Gdje skijati u ožujku ?

Izbor od tri najbolja skijališta smo donijeli vodeći se s nekoliko parametara. Prvi je da je dovoljno visoko da snijeg bude dobre kvalitete, znači ne prejuhast. Drugi je da nije baš toliko razvikano skijalište tako da niti vikendom nema gužve i treći je da je skijalište ugodno, mada sva skijališta su lijepa.

1) Turracherhöhe – fino i dobro skijalište ne daleko od nas. Na granici Koruške i Štajerske na 1763.m nadmorske visine se smjestio Turrach. Snijeg je garantiran, a kvaliteta bolja nego na nižim skijalištima u ovo doba sezone. Žičare vode do 2.205.m. Ima 42 km.staza što je sasvim dovoljno za vikend. 14 žičara rade do četiri sata po podne. Za bordere ima snow i fun park. Posebno je atraktivan Nocky Flitzer – Alpski roller coaster. Atraktivno spuštanje po tračnicama za sve dobi je otvoreno čitave godine. Vizurom dominira alpsko jezero koje zimi bude zamrznuto i jedan od najboljih hotela u Austriji i Alpama – hotel Hochschoeber. Na skijalištu postoji jedinstvena besplatna ponuda za one koji su smješteni u mjestu. Slope Butler koji čini sve kako bi razmazio goste. Skijalište je udaljeno tri i pol sata vožnje od Zagreba. Ako se ide preko Klagenfurta može se izbjeći plaćanje vinjete i tunela u Austriji. Smještaj na Turrachu potražite na booking.com

2) Heiligenblut – još jedno dobro skijalište u Austriji. Pogled na Grossglockner je glavni promidžbeni magnet. Mjesto je u podnožju najvišeg austrijskog vrha (3798 m). Osim skijanja u ponudi su različiti programi: planinarenje, penjanje po ledenim vodopadima, noćno planinarenje uz gledanja i učenje o zvijezdama, skijanje van pista s vodičem, treking u dolinu Fleiss s Park Rangerom i na kraju skijanje. 55 km staza i 12 modernih žičara, Freeride sektor i rute van staza te mnogo kvalitetnog snijega garantiraju dobar skijaški vikend. Osim skijanja u mjestu je i ponešto kulturne ponude. U trećem stoljeću prije nove ere ovaj kraj su naselili Kelti – Tauriscani po koji se i danas zovu planine Tauern ili Ture. Crkva „Svete krvi“ (Heiligen Bluet) je mjesto hodočašća od trinaestog stoljeća. Skijalište je udaljeno od Zagreba oko 4 sata vožnje preko Villacha. Smještaj u Heiligenblutu potražite na booking.com

Heiligenblut

3) Tarvisio – najbliže od ova tri skijališta se nalazi uz samu tromeđu Austrije, Slovenije i Italije. Mjesto je bilo poznato kao švercerski centar gdje su se kupovale kožne jakne i cipele. Tržnica postoji i danas iako mi se čini da je slabo posjećena. Samo skijalište je dobro i ima nekoliko prednosti pred ostalima u regiji. Ovdje gotovo nikad nema gužve jer svi jure u Nassfeld i neka tako ostane. Staza Di Prampero na kojoj se povremeno vozi ženski spust je vrhunska i uvijek dobro uređena četiri kilometara duga. Čak 1000 metara visinske razlike je jedinstveno za ovaj dio Alpa. 11. žičara i 25 km staza uz odličnu hranu i jeftin smještaj čni Tarvisio dobrim izborom za vikend. Selo Mt.Lussari koje se nalazi na vrhu pri gornjoj stanici istoimene žičare je jedno od najljepših u Alpama. U selu se može spavati i jesti. Odlične gostionice nude domaću kuhinju – spoj talijanskih i slovenskih jela. Meni najdraža Da Jure zna imati vrhunske špagete sa škampima i dobar izbor vina iz pokrajine Collio. Specifičnost skijališta je da se ski karte kupuju na sate pa si svatko odabere koliko želi skijati i platiti. Od Zagreba je Tarvisio udaljen tri sata vožnje preko Kranjske Gore pa se ne plača tunel i vinjeta u Austriji. Smještaj u Tarvisiu potražite na booking.com. 

Ove sezone ima puno snijega i skijališta će biti otvorena do kraja Aprila tako da treba iskoristiti duge dane, puno sunca s južne strane Alpa te provesti još pokoji vikend na snijegu jer ništa nema ljepše od skijanja.

Travel Advisorskijanje 

Posjetite naš YouTube kanal.

Colfosco gdje sunce najduže traje

Nassfeld, iznenađujuće drukčije skijalište

Ski amadé – Austrijski skijaški raj

 

Previous article31 savjet – sve što morate na Baliju ili ne smijete
Next articleKada na safari ?