Travel AdvisorTravel Advisor

Besplatne atrakcije u Londonu – 6 prijedloga

Kako besplatno uživati u Londonu? Posjetitelji su često zabrinuti da je London vrlo skup grad. To je istina, ali u britanskoj prijestolnici puno je besplatnih stvari u kojima možete uživati. Ovo su samo neke od ideja koje bi vam mogle pomoći. Kako besplatno uživati u Londonu – 6 prijedloga.

1.Umjetničke galerije

Tate Modern i Tate Britain dom su nekim od najljepših umjetničkih dijela na svijetu. Tate Modern je galerija fokusirana na suvremenu umjetnost, dok ćete u Tate Britain moći razgledati djela nastala od  16, stoljeća do danas. Osim ove dvije još je mnoštvo impresivnih kolekcija umjetnina koje možete besplatno razgledati u Londonu. Prednost je i to što u Londonu galerije rade do kasno navečer.

2.Muzeji

Većina važnih londonskih muzeja besplatna je za posjetitelje. Ponekad se plaćaju posebne izložbe i ulaz na evente.  Museum of London naučit ćete o povijesti grada od rimskog doba do danas. U muzeju Geffrye može se vidjeti londonske interijere i način života kroz razna povijesna razdoblja. Muzej Horniman u južnom djelu grada također je zanimljivo mjesto za provesti dan.

3.Vrtovi i parkovi

Queen Mary’s Rose Gardens jedno su od omiljenih mjesta turista u Londonu. Treba vidjeti i St. James’s Park i prekrasan pogled na Buckinghamsku palaču koji se odavde pruža. Hyde Park i Kensington Gardens prekrasna su prostranstva koja obavezno treba razgledati. Iz parka Greenwich uživajte u divnim pogledima na London.

  1. Obala Temze

Impresivno je koliko znamenitosti u Londonu možete vidjeti šetajući uz rijeku Temzu. Od Westminster Bridgea do Tower Bridgea, London Eye, Royal Festival Hall,  Southbank Centre, Nacionalni teatar, Oxo Tower, Tate Modern, Shakespeare’s Globe, Southwark Cathedral i Borough Market. Sve ćete ovo vidjeti šetajući obalom i to besplatno.

5.Trafalgar Square

Jedna od najpoznatijih londonskih atrakcija. Dizajnirao ga je John Nash 1820., a sagrađen je 1830. Trg je sam po sebi atrakcija, ali ujedno i dom nekim drugim turističkim atrakcijama i znamenitostima. Tu je Nelson’s Column i National Gallery.

6.Glazba

U gradu je uvijek mnoštvo besplatnih glazbenih događanja i koncerata. U Nacionalnom Teatru i Southbank Centru koncerti znaju biti prave poslastice za ljubitelje glazbe. U besplatnim glazbenim eventima možete uživati u popodnevnim recitalima u Royal Opera House i redovnim popodnevnim koncertima u  St. Martin-in-the-Fields.

Smještaj u Londonu potražite na Booking.com

Travel AdvisorYouTube kanal.

10 londonskih muzeja koje svakako morate posjetiti

 

London ima šest aerodroma

Vodič – London za početnike

 

Previous articlePolarna svijetlost – dramatična i magična igra svjetla
Next articleFesta svetog Vlaha – Dan grada Dubrovnika