Kako je Coachella postao jedan od najpopularnijih glazbenih festivala na svijetu?

Autor članka:
Podijeli:

Proteklog vikenda, prvi dio Festivala glazbe i umjetnosti u Coachella Valleyu 2018. godine održan je u mjestu Indio u Kaliforniji. Tisuće glazbenih obožavatelja okupilo se kako bi čuli izvedbe umjetnika na mnogobrojnim pozornicama, uključujući i glavnu zvijezdu Beyoncé, koja je nastupila kao headliner u subotu. Također su se pojavili Kendrick Lamar, David Byrne, Jean-Michel Jarre, X Japan, Cardi B, Miguel, St. Vincent i mnogi drugi. Festival završava ovog vikenda, od 20. do 22. travnja, a u nastavku doznajte kako je Coachella postao jedan od najpopularnijih glazbenih festivala na svijetu….

@beyonce

Dvodnevni događaj u Kaliforniji započeo je u ljeto davne 1999. godine i ove godine slavi 19. rođendan. Ipak, prvotni impuls festivalu 1993. godine je dao poznati band Pearl Jam, kad su svojim nastupom u Empire Polo Clubu u gradu Indio prosvjedovali protiv tvrtke Ticketmaster i skupih karata za događaje koje su oni promovirali. Rođena je Coachella.

Prva Coachella održana je tijekom dva dana u listopadu 1999. godine, 2000. je uslijedila pauza, a vratila se u travnju 2001. g., otkad se održava na godišnjoj bazi. Počela je kao jednodnevni događaj, a zatim se proširivala kako bi se omogućilo posjetiteljima da već dvije godine kasnije mogu kampirati na festivalu….

@gypsyhairchild

Coachellu 2017. -te  posjetilo je 250.000 ljudi, a ukupni utržak festivala iznosio je zapanjujućih 114,6 milijuna dolara, zbog čega su organizatori Goldenvoice razvili još dva festivala – Stagecoach i Desert Trip.

@pinkpineapplefashionblog

Na festivalu su tijekom godina nastupili izuzetno popularni izvođači kao što su Rihanna, Chemical Brothers, Coldplay, Paul McCartney i Kanye West. Coachella je također poznata po interaktivnoj instalacijskoj umjetnosti i skulpturi, od kojih je većina bila preuzeta od poznatog Burning Man festivala. Danas konceptualni umjetnici dolaze par dana prije samog događaja i imaju vremena za pripremu svojih umjetničkih instalacija.

@live.life.tanned

Godišnji festival obično se održava u Empire Polo Clubu koji se nalazi u dolini Coachella u Pustinji Colorado. Program i satnica bendova su podijeljeni i izvođači nastupaju na različitim pozornicama zvanim Outdoor Theatre, Gobi šator, Mojave šator, Sahara šator i glavna pozornica – Coachella Stage. Dvorana Oaza uvedena je 2006., dok je pozornica Yuma korištena u 2013. g., kao i pozornica Sonora u 2017. godini.

A post shared by Chris Ratliff (@sea_topher) on

Coachella 2018. – te se odvija kroz dva vikenda; festival je započeo vikend 13. do 15. travnja, i traje do 20. do 22. travnja. Nakon što je Beyonce otkazala svoj nastup prošle godine, Coachellu 2017. predvodili su Lady Gaga, Kendrick Lamar i Radiohead.

A post shared by GOGO (@mrgogogermanotta) on

Popis izvođača za Coachellu 2018. bacio je glazbene fanove u trans, pogotovo s Beyonce kao headlinerom i Eminemom koji se vraća na glazbenu scenu svojim novim albumom Revival. Uz The Weeknd nastupit će i pjevač grupe All The Stars – SZA, pop rock bend HAIM i elektronski duo ODESZA.

Coachella
@935kday

Druga značajna imena su norveški DJ Kygo, reper Tyler The Creator, hip hop trio Migos i house superzvijezda Black Madonna.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Je li je Kruger najbolji safari u Africi ?

Renesansa egipatskog turizma – povratak velikih igrača

Zašto barem jednom u životu morate posjetiti Egipatski muzej u Kairu?

Nove objave