Search
Close this search box.

Kako legalizacija marihuane može pomoći turizmu Hrvatske ?

Autor članka:
Podijeli:

Legalizacija marihuane može pomoći turizmu

Sve veću popularnost i rasprostranjenost uživanja u marihuani  neke zemlje iskoristile su za razvoj turizma što se pokazalo kao dobra odluka.

legalizacija marihuane može pomoći turizmu u Hrvatskoj. Utjecala bi na intenziviranje poljoprivredne proizvodnje , što bi dovelo do povećanja prihoda u državnu blagajnu, a najveći i najbrži utjecaj vidio bi se upravo u turizmu. Najbolji primjer za to su zemlje koje su legalizacijom kanabisa uspjele ostvariti značajne prihode kroz turizam.

Smotani joint

 

Amsterdam prvi je grad na svijetu koji je zaradio na uživanju u do tad zabranjenom voću. Legalizacija marihuane i prostitucija dovele su milijune turista u grad, a uZ njih i dobre prihode.U Nizozemskoj je posjedovati do 5 grama marihuane legalno, te se smije pušiti u coffee shopovima. Zabranjeno je miješanje s duhanom koji se ne smije pušiti u zatvorenim prostorima.

legalizacija marihuane može pomoći turizmu

Portugal je druga zemlja zemlja u Europi koja je ublažila stav prema uživanju u lakim drogama. Od 2001. legalno je posjedovati do 25 grama marihuane.

———————————–Game of Trones u Dubrovniku———————————-

U Češkoj kupnja do 10 grama marihuane nije protuzakonita, a dekriminalizirano je i posjedovanje do 15 grama.

legalizacija marihuane može pomoći turizmu

Španjolska je također vrlo tolerantna zemlja po kada je o marihuani riječ. Dozvoljen je uzgoj za osobnu upotrebu. U zemlji je oko 5000 kanabis klubova, reklamiraju se na internetu i vrlo ih je lako naći.

Slično je i na Kanarskim otocima. Vrlo je lako na ulicama nabaviti lake droge, a vlasti su  tolerantne spram toga zbog dobrog utjecaja na turizam.

legalizacija marihuane može pomoći turizmu

Portugal tolerira posjedovanje do 25 grama marihuane. Prva je europska zemlja koja je dekriminalizirala sve vrste droga, uključujući marihuanu, meth i kokain. Droge su i dalje ilegalne, ali se ne određuje zatvorska kazna za posjedovanja količina za osobnu uporabu.

U Belgiji je legalno imati do 5 grama marihuane, ali se ne smije konzumirati na javnim mjestima.

U Izraelu proizvodnja medicinske marihuane cvate. Ova zemlja je svjetski lider po pitanju istraživanja utjecaja kanabisa na liječenje mnogih bolesti, ali i ovisnosti o ovoj lakoj drogi.
Biljka kanabisa

Kanada nema zakon o legalizaciji marihuane, ali ima državni program medicinske marihuane. Više desetaka tvrtki smije proizvoditi kanabis u medicinske svrhe. Novac zarađen od toga ulaže se u istraživanja i studije o utjecaju kanabisa.

——————————–Istraživanje Hrvatske motorom———————————–

U SAD-u od 1996. 33 savezne države i Distrikt Columbia dozvolili su uporabu medicinske marihuane, 11 je odobrilo rekreativnu uporabu, a 16, uključujući one u kojima je dozvoljena uporaba medicinske marihuane, dekriminalizirali su njezino posjedovanje,

legalizacija marihuane može pomoći turizmu

U Peruu je legalno posjedovati do 8 grama, a u Kolumbiji do 33 gram marihuane. Urugvaj je po tom pitanju također vrlo tolerantan pa je tamo sve dozvoljeno. Jamajka ima dekriminalizirano posjedovanje čak do 56 grama marihuane U Čileu je dozvoljen uzgoj za osobne upotrebe i medicinska marihuana, a u Meksiku je marihuana također dekriminalizirana već dvadesetak godina.

Zanimljivo je da Sjeverna Koreja ovu biljku uopće ne smatra tu drogom.

legalizacija marihuane može pomoći turizmu

Zakoni o lakim drogama postaju sve liberalniji diljem svijeta. Iako spor ovaj proces je nezaustavljiv i prati trendove u načinu života novih generacija putnika.

—————————–Ruševine na obali koje morate posjetiti—————————–

Mnogo je zemalja, pa i Hrvatska su na neki način dekriminaliziralo marihuanu kada je o osobnoj upotrebi riječ, pogotovo onu u medicinsku svrhe. Sadnja, a posebno preprodaja  su i dalje kaznena djela u većem dijelu svijeta.

Vlada Sjeverne Makedonije je najavila  legalizaciju marihuane u turističkim mjestima, kao dio novog paketa ekonomskih mjera za poticaj gospodarstva. Ideja je da se dozvoli konzumacija u turističkim mjestima, uključujući Skoplje.

Travel Advisor – Vodič po skijalištima

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima,  Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Nove objave