Travel AdvisorTravel Advisor

Kako pripremiti organizam za put

Kako pripremiti organizam za put?
Putovanja često nisu samo odmor, dapače sve je više putovanja s kojih dolazio umorni i treba nam odmor nakon povratka. Zašto je to tako?
Turisti žele aktivan odmor. Ležanje na plaži je odavno “out”. Danas se traži akcija. Ključno pitanje nije više gdje ću spavati nego što ću raditi te što i gdje ću jesti? Po danu razne aktivnosti, na večer hedonizam. To bi u par riječi bila dobitna formula aktivno hedonističkog odmora kojeg mnogi žele.

Budimo iskreni, koliko nas se priprema za takav odor proje polaska? Malo. Fizička kondicija je samo jedan oblik priprema. Onaj drugi, možda i važniji, je kako pripremiti organizam na neka nova podneblja, egzotičnu hranu i pića te ne tako čisti okoliš. Zemlje Azije i Afrike, Južne Amerike i neke europske nisu tako čiste kao kod nas. Nije niti hrana ista, začini su drugačiji. Uvijek je pitanje gdje su oprani voće ili salata, od kakve vode je kockica leda u piću i slične dileme. Odgovore na ta pitanja nije, često, moguće provjeriti stoga se treba pripremiti kako ne bi proveli dane u trčanju od kreveta do toaleta i nazad.

Srećom i za to postoji rješenje. Ono koje sam otkrio prilikom putovanja u različite egzotične zemlje se zove Bio-Kult. Preparat koji se može kupiti u ljekarnama i koji već postoji niz godina na tržištu. Iako sam veći dio godine na putu oko svijeta dugo nisam znao za Bio- Kult. Šteta jer da sam znao poštedio bi me nekih muka kojih se i danas sjećam. Pripremiti organizam u naprijed kako bi se lakše borio protiv nepoznatih bakterija je važno. Bio-Kult je probiotik s čak 14 različitih sojeva živih kultura mikroorganizama.

U probavnom traktu čovjeka nalaze se trilijuni dobrih bakterija. One igraju esencijalnu ulogu u podršci i održavanju snažnog imunosnog i probavnog sustava. Ove prijateljske i blagotvorne bakterije nastanjuju se u našem tijelu od dana rođenja nadalje. Stoga je njihova ravnoteža u crijevima vrlo važna. Mnogi su čimbenici koji mogu ugroziti tu ravnotežu, uključujući primjenu antibiotika, infekcije, stres, putovanja ili razdoblje nezdrave prehrane i načina života. U tim situacijama uzimanje dodataka prehrani s raznolikim dobrim bakterijama može biti od pomoći.

Uzeti 1 do 2 kapsule ili vrečice jedanput ili dvaput dnevno uz jelo s nešto tekućine. Sadržaj kapsule može se usipati u hranu ili piće. Žive kulture mikroorganizama u Bio-Kult kapsulama otporne su na želučanu kiselinu. Bio-Kult kapsule koristiti još 2 tjedna nakon prestanka uzimanja antibiotika. Kod putovanja: Tjedan dana prije putovanja uzimati uobičajenu dozu. Tijekom putovanja povećati dozu na 4 kapsule dnevno. Bio-Kult kapsule koristiti još najmanje tjedan dana nakon završetka putovanja.

Ne kaže se bez razloga : „bolje spriječiti nego liječiti“ Bio-Kult donosi rješenje. Prije odlaska u neke zemlje uvijek koristim Bio-Kult.

Travel Advisor Lifestyle

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Proizvod koji bi svaki putnik trebao imati sa sobom

Prije zimskih epidemija u šumu po imunitet

Kako pametno putovati?

 

 

 

Previous articleHôtel Martinez u Cannesu
Next articleAustrija je blizu, a ima sjajne i vesele božićne sajmove.