Travel AdvisorTravel Advisor

Kennedy Space Center je najspektakularniji muzej današnjice

Cape Canaveral je poznat svakome koga zanima svemir. U tom malom močvarnom mjestu istočne Floride se nalazi NASA’s Kennedy Space Center.

Mjesto je iz kojeg su lansirane brojne rakete na čijim vrhovima su nosile satelite, module i shuttlove. U funkciji je i danas, a dio je uređen kao dom svemirskog programa i mjesto na kojem se može vidjeti sve od različitih raketa do opreme astronauta i mjesečevih modula. Ime po ubijenom Predsjedniku Kennedyu je centar dobio jer ga je JFK posjetio nekoliko dana prije smrti u Dallasu. KSC se u stvari na otoku Merritt koji je odvojen rijekom od Cape Canaverala.

Kennedy Space Center

Malo je zanimljivijih mjesta na kojem se toliko može naučiti i doživjeti za jedan dan. Vrlo često se mogu sresti i pravi astronauti – veterani koji su bili u orbiti i koji će rado ispričati svoja iskustva šetnje van svemirskog broda. U muzeju se nalazi originalni svemirski Shuttle Atlantis  koji je sudjelovao u brojnim letovima u orbitu prevozeći satelite, dijelove te posade znanstvenika do svemirske postaje.

Impresivna je i ogromna raketa Saturn V  u svojoj pravoj veličini. Uz nju se nalaze i Apolo modul koji je bio na putu oko mjeseca. Na njihovoj web stranici se nalazi raspored lansiranja raketa i posjeta astronauta centru tako da se može imati potpuni doživljaj iz prve ruke.

U čitavom se kompleksu nalazi više od 700 zgrada rane namjene. Između ostalih su i zgrade u kojima se sklapaju rakete i sateliti te tri milje duga pista na koju slijeću svemirski shuttle avioni.

Kada se nalazite u Floridi svakako treba posjetiti Cape Canaveral i Kennedy Space centar . Od Orlanda je udaljen dva sata ugodne vožnje autocestom do obale Atlantika, od Miamija nešto više, no isplati se. NASA muzej postoji još jedino u Houstonu te nekoliko eksponata u Washingtonu.

Travel AdvisorYouTube kanal.

 

Prvi hotel u svemiru – Rusija pomiče granice putovanja

Južna Kalifornija  – top 5 mjesta za uživanje

Činjenice o San Franciscu koje možda niste znali

New York vodič po barovima, klubovima i restoranima

 

Previous articleModerni Croissant
Next articleKako je Coachella postao jedan od najpopularnijih glazbenih festivala na svijetu?