Maldivi – blještavilo boja

Autor članka:
Podijeli:

Maldivi – blještavilo boja

 Maldivi – blještavilo boja

Ah… Maldivi, što reći? Hajdemo od početka. Dakle nakon kratkog ali slatkog odmora u Dubaiju krenuli smo na Maldive. Let iz Dubaija traje oko 3,5 sata. Idealno za Vitu, da svi skupa u miru preživimo let ?. Nakon što smo sletjeli na Male, imali smo drugi manji avion ( njihova lokalna aviokompanija ) koji leti 20 minuta na otok Maamigili sa kojeg pak vozi speed boat prema našem resortu – Sun island resort. Resort smo odabrali jer je bio cjenovno najprihvatljiviji, a recenzije su bile dobre. Napokon smo stigli na otok, nakon cjelodnevnog puta iz Dubaija. Čim smo kročili na otok, iako je bio lagani sumrak, odmah primjećujemo da je oko nas sve rajski, ali doslovno. Na ulasku u resort dočeka vas sok i hladni ručnik za osvježit se.

Sve što treba znati prije putovanja na Maldive pročitajte ovdje.

Maldivi – blještavilo boja

Maldivi su raj, doslovno, onaj raj na zemlji koji gledati na naslovnicama časopisa. Davno sam slinila nad tim slikama i mislila kako je to toliko nedostižno i neuhvatljivo i maštala o danu kada ću možda otići tamo. I evo nas, tu smo mi i malo Vito. Resort u kojem smo bili se zove Sun island resort i ima četiri zvjezdice.

Maldivi – blještavilo boja

Sam resort je soldian što se smještaja tiče, a uređenje okoliša je baš wow. Resort ima bungalove na plaži, bungalove na vodi, vrtne vile i takozvane sunset vile. Mi smo uzeli „superior beach bungalow“, smještaj smo zapravo dogovorili direktno sa hotelom putem maila i uspjeli smo dobiti dobar popust. Cijena hotela sa All inclusive uslugom je bila 3000 USD. Čitali smo puno recenzija da li uzeti ALL inclusive ili puni pansion, dosta diskutabilno. Puni pansion platit ćete nekih 700-800 USD manje, ali cijene pića su dosta skupe, pivo 8 usd, koktel 16-20 usd, cola 6 USD itd.

Maldivi – blještavilo boja

Sam smještaj nije luksuzan, daleko je od toga ali je pravi resort i doživjet ćete prave Maldive. Ja uvijek volim napomenuti kako za pravi doživljaj Maldiva treba odabrati neki od resorta a izbjeći lokalne otoke. Na lokalnim otocima se može proći puno jeftinije, ali to nije to, barem ne za mene. I naravno što je resort na Maldivima skuplji to je i doživljaj veći ?

Maldivi – blještavilo boja

Sun island resort je jedan od većih resorta na Maldivima ( a i dalje je jako mali ) onda zamislite koliki su ostali ?Imate za iznajmiti bicikle i čak 5 restorana na otoku. Mi smo uzeli bicikle (  5usd dan za 1 bicikl ) i vozikali se okolo svaki dan. Svaki dan smo se kupali na drugom mjestu i nije nam dosadilo, dapače uz Vitu nije nam bilo dosadno ni sekunde. U bungalovu skoro nismo ni boravili preko dana. Kupali smo se okolo a Vito je spavao na plažu. Maldivi su idealni za roditelje sa malom djecom, možete se bar malo odmoriti, nema automobila, prometa i vlada neki poseban zen ?. U glavnom baru svaku večer bila je nekakva animacija, mi smo večeri uglavnom provodili u glavnom baru uz razno razne točke nor utrka rakova, izbor za miss itd. a Vito je plesao ili trčkarao okolo.

Maldivi – blještavilo boja

Resort nudi puno izleta, na koje mi nismo baš mogli otići jer je Vito bio premalen. Vlado je otišao jednu večer na noćno pecanje a taj izlet smo dobili gratis, za goste koji ostaju duže od 6 noći nude upravo taj izlet gratis.

Maldivi – blještavilo boja

U samom resortu nude raznolike izlete a cijene su od 50-200 usd ovisi o tome što želite, također ronjenje oko otoka je fora, mi smo vidjeli puno ribica, morske pse, raže itd… svaki dan u 18:30 je hranjenje morskih pasa i raža.

Maldivi – blještavilo boja

Resort je zbila solidan, osoblje je ok a hrana je odlična! Ima svega na izbor, i svakako preporučam minimalno puni pansion. Najbolje vrijeme za posjetiti Maldive je od studenog do svibnja i tada im je najveća sezona. Mi smo u travnju imali prekrasno vrijeme, niti jedan dan nije padala kiša a vidljivost je bila odlična. Svakako bi bilo dobro obaviti neke izlete koji pružaju nezamisliv doživljaj. Mi smo planirali otići na izlet brodom koji obuhvaća: ronjenje sa kitopsinom, ronjenje sa divovskom ražom, kornjačama i dupinima. Ali smo odustali zbog Vite (još jedan razlog da se vratimo).

Kako odabrati odgovorajući smještaj na Maldivima pročitajte ovdje.

Maldivi – blještavilo boja

Što još napisati o Maldivima? Svakako ih se treba posjetiti barem jednom u životu, mislim da ćemo se jednog dana vratiti ?. Najbolje je da provjerite kako nam je bilo na našim divnim fotkama i videu Dubai&Maldivi! Posjetite naš blog.

Travel Advisorputovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Dubai s djetetom

Kako je beba Vito odveo roditelje na Sejšele

Putovanje na Maldive: što treba znati prije prvog posjeta?

 

Nove objave