Travel AdvisorTravel Advisor

Što treba znati prije prvog posjeta Maldivima ?

 

Maldivi su jedno od najljepših mjesta na svijetu. Otoci su zaista destinacija iz snova, ali ima i svojih specifičnosti. Ovdje je 9 savjeta onima koji planiraju prvi put posjetiti Maldive.

  1. Ne škrtarite

Kada pomislite da je nešto preskupo, samo se sjetite da je ovo putovanje kakva si čovjek priušti jednom u život. Dašak rastrošnosti dio je iskustva boravka na Maldivima. Unaprijed isplanirajte troškove, kako mi da destinaciji u miru uživali. Postoje i druge opcije. Maldivi za skromnji budget pročitajte ovdje.

  1. Živite kao mještani

Kako imali pravu sliku života mještana, morat ćete posjetiti jedan od otoka na kojima živi lokalno stanovništvo. Do 2009. turistima su za posjet otocima na kojima nisu resorti trebale posebne dozvole. Izlet brodom na jedan od ovakvih otoka nikako ne smijete propustiti.

  1. Alkohol se ne pije izvan resorta

S obzirom na to da su večina stanovnika Maldiva muslimana, u zemlji postoje stroga pravila o konzumaciji alkohola. Turisti ne smije u zemlju unositi alkohol, niti ga konzumirati na otocima na kojima živi lokalno stanovništvo. Izletnički brodovi i resorti imaju dozvole za točenje alkohola.

  1. Prikladno se odijevajte i ponašajte izvan resorta

Na naseljenim otocima pridržavajte se pravila o odijevanju. I muškarci i žene trebaju izbjegavati odjeću koja ne pokriva koljena. Žene trebaju pokriti ramena. Parovi ne bi smjeli javno iskazivati nježnosti. Sunčanje i kupanje u toplesu ili goli također je zabranjeno. Unutar resorta u kom boravite smijete se odijevati kako god želite.

  1. Brinite o okolišu

Maldivi su zemlja sa najnižom nadmorskom visinom u svijetu. Neki otoci jedva da se uzdižu iznad površine mora. To je razlog delikatnog položaja ove zemlje ugrožene globalnim zatopljenjem. Imajte to na umu dok birate aktivnost, kao i kod potrošnje vode, energije i brige o otpadu.

6.Boravak u vili iznad mora nije obavezan

Boravak u vili iznad mora je na listi želja, ali ovo iskustvo često zna biti precijenjeno. Imate vlastiti pristup oceanu, ali prava plaža je najčešće dosta udaljena. Neke su vile jako blizu, kako bi se na mali prostor smjestilo što više turista, pa i nije tako ekskluzivno. Kako s djetetom pročitajte ovdje.

7.Nabavite dobru podvodnu kameru

Na Maldivima su neka od najljepših mjesta za snorkeling i ronjenje, stoga prije puta razmislite o kupnji podvodne kamere. To je i najčešća zabava. Kupanje i ronjenje.

  1. Ponesite prikladnu odjeću

Ekskluzivnije restorani uglavnom imaju dress code. Žene se mogu provući i u svakodnevnoj haljini, ali od muškarca bise moglo očekivati da bude u košulji i dugim hlačama. Ukoliko mislite zalaziti u restorane u resortu svakako ponesite prikladnu odjeću. Dugi rukavi će vam dobro doći ne samo za restoran, već i kada zapuše hladniji vjetar.

 

  1. Ne očekujte savršeno vrijeme

Prva pomisao na Maldive kristalno je plavo more i bijeli pijesak. Tako je i u stvarnosti, ali ne baš cijelo vrijeme. Najljepše vrijeme na Maldivima je od studenog do travnja, a vrhunac turističke sezone je od prosinca do ožujka. Počevši s ožujkom vrijeme postaje nepredvidljivo.

Gdje odabrati odgovarajući smještaj pročitajte ovdje.

Travel Advisor uvijek pomaže i daje korisne savjete. AKo želite negdje drugdje pogledajte ovdje: Sejšeli Kuba , Se Azija

Što treba znati prije prvog posjeta Maldivima je dobro znati jer i rajski otoci maju svoje specifičnosti.

Posjetite naš YouTube kanal.

Postoji li post maldivska depresija ?

Gdje prezimiti? Donosimo popis najboljih otoka

Gdje putuju članovi grupe Savjetnik za putovanja ?

 

 

 

Previous articleGdje dobro jesti u Havani
Next articleKoliko Michaela košta pivo u pubu ?