Najbolje skijalište je privlačno i ljeti bez snijega

Autor članka:
Podijeli:

 

Skijališta ne spavaju kada nema snijega. Mnoga se prilagode godišnjim dobima i organiziraju različite aktivnosti, gastronomiju te  izlete koji odgovaraju avanturističkoj publici.

Najbolje skijalište je privlačno i ljeti

Svi ozbiljni skijaši znaju Da je Val d Isere najbolje skijalište. Toliko dobrih, dugih i strmih skijaških staza, odmah uz predivno selo, nema nigdje u Alpama. No, kako skijalište izgleda ljeti?

Izgleda vrlo privlačno. Ne rade svi hoteli i apartmani, ali radi ih dovoljno kako bi se osjetila ugodna popunjenost mjesta.  Na vrhove Solaise i Face de Bellevarde dolazi se besplatno, žičarom.

Najbolje skijalište je privlačno i ljeti

Na Solaise su uređene šetnice, a ima i malo jezero za koje skijaši ne znaju da postoji jer je zimi pod debelim snijegom. U kafiću pored jezera može se unajmiti ribički štap i pecanje na 2.500 metara može početi.

Najbolje skijalište je privlačno i ljeti

S druge strane na Bellevarde uređene su brojne staze za brdski biciklizam. Dobro su označene i obilježene bojama poput skijaških staza pa svatko može izabrati što mu odgovara. Biciklista ima puno. Obučeni u jarke boje i oklopljeni poput igrača hokeja strmoglavo se spuštaju niz staze koje prate skijaške. U funkciji je i nekoliko sjedečnica samo za bicikliste.

Najbolje skijalište je privlačno i ljeti

U samom selu je odlična atmosfera. Lokalni turistički ured je vrlo agilan i svakog se tjedna nešto organizira. Za djecu igre i razne aktivnosti, za bicikliste prijevoz na Col de Iseran i spuštanje u selo. Upravo je taj prijevoj jedan od najvećih magneta. Četvrta je najviša cesta u Alpama koja dolazi do 2762 m. Puna je pravih biciklista koji uzbrdo pokušavaju dostići brzine svojih idola iz utrke Tour de France. Ima i velik broj motociklista iz raznih zemalja. Svi se vole fotografirati pored oznake prijevoja i nadmorske visine.

Najbolje skijalište je privlačno i ljeti
#opelinsignia

Za one manje zahtjevne u selu postoji zatvoreni bazen koji radi zimi te lagane šetnjice u okolici. Val d Isere se nalazi u dolini pa je lako pronaći odgovarajuću stazu. Sve su dobro označene. Selom vozi besplatni autobus koji spaja sve glavne točke interesa te obližnji Tignes. Neki hoteli imaju otvorene bazene kao što je imao i naš  hotel Altitude pa se dosta ljudi kupa na Alpskom suncu.

Najbolje skijalište je privlačno i ljeti

Gastronomija je prava Alpska. U ponudi su lokalni specijaliteti kao što su sirevi i začinsko bilje. Pored sela može se posjetiti velika mljekara i proizvodnja vrhunskih sireva. Boravak u Val d Isereu ne bi bio potpun bez Fondue Savoyarde ili Raclette večere. Mjesto je melem za dušu i oči. Malo je reći da je tjedan dana na 1850 m. vrhunski odmor za nas.

Najbolje skijalište je privlačno i ljeti

Val d Isere je udaljen nekih desetak sati vožnje. Uz sjajnu Opel Insigniu, sa svim sitnicama koje vožnju čine lakšom i ugodnom te najboljim sjedalima, to nije bilo posebno teško.

Travel AdvisorVideo

Posjetite naš YouTube kanal

Gdje na put u rujnu?

Meribel u srcu tri doline

Colfosco gdje sunce najduže traje

 

Nove objave