Neretva i Sutjeska

Autor članka:
Podijeli:

Mi živimo u Dubrovniku te nam je izbor za vikend putovanja vrlo raznolik. Za prvomajske praznike odlučili smo se uputiti u Nacionalni park Sutjeska, odnosno cilj nam je bio Maglić. Prije toga odlučili smo  posjetiti spomenik Bitci na Sutjesci, odnosno žrtvama palim u toj borbi.

Neretva i Sutjeska

NEdaleko se nalazi skretanje za Maglić, koji nažalost radi lošeg vremena nismo uspjeli vidjet , ali smo došli do otprilike pola puta, do vidikovca Skakavac. Odavde se pružaju nevjerojatni pogledi na istoimeni slap.

Neretva i Sutjeska

Nakon toga krećemo prema Konjicu, cilj je Glavatićevo, etno selo Ban Vir u sklopu kojeg se nalazi Hitko rafting. Sportsko-rekreacijski centar u ponudi ima rafting, kayaking, canyoning i motocross. Po samom dolasku ostali smo zatečeni prizorom. Pitoreskno etno selo, sastoji se od šest kamenih kućica i malog umjetnog jezera koje se je tik iznad toka Neretve. Priroda i atmosfera su očaravajuće.

Neretva i Sutjeska

Cijena aranžmana za 1 osobu dvije noći s doručkom, ručkom i raftingom iznosi 65 eura. Sam rafting je bio odlično iskustvo, po težini spusta bi ga ocijenila s 3, a rekla bi da je na ovom mjestu Neretva najljepša.

Neretva i Sutjeska

Vlasnik nudi mogućnost organizacije posjeta Titovom bunkeru u Konjicu, što smo mi odlučili ostaviti za drugi put. Posjetii smo Boračko jezero koje je u blizini.

Neretva i Sutjeska

Nacionalni park Sutjeska najstariji je u Bosni i Hercegovini. Svima koji bi se uputili, preporučila bih da se dobro pripreme. Cesta poprilično loša i  dobro pratite vremenske uvjete radi čestih odrona na cesti.

Ovdje se nalazi i najstarija prašuma u Europi – Perućica. Tu je i najviši vrh u Bosni i Hercegovini – Maglić, koji je na samoj granici s Crnom Gorom pa to predstavlja veliki izazov za alpiniste, planinare i ljubitelje prirodnih ljepota.


Definitivno bi svakom preporučila posjet ovom kraju. Priroda je netaknuta, a gastronomska ponuda kvalitetna i vjerujem da ćete se, kao i mi, poželjeti što prije vratiti.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Mostar – skrivene ljepote za koje rijetki znaju

Sremski Karlovci

Vlašić – biser centralne Bosne

 

Nove objave