Travel AdvisorTravel Advisor

Orlando je zabavni centar svijeta – 7 najboljih atrakcija

Orlando je zabavni centar svijeta.

Možda niste znali, ai pet od deset najboljih zabavnih parkova na svijetu se nalazi u ovom gradu i njegovoj okolici. Velike kompanije poput Disneya i Universala dominiraju tržištem u Orlandu i Americi. Zajedno imaju devet mega parkova. Dodamo li uz to brendirani šoping, restorane, hotele i noćni život za što ne treba platiti ulaznicu lako je vidljivo kako drže klijente od dolaska do odlaska u svojim prodajnim kanalima.
Ako vam se čini da osjet Orlandu bez pozdrava Mikiju nije potpun, pogledajte malo bolje na kartu grada i okolice središnje Floride i vidjet ćete mnogo, ali zaista mnogo atrakcija koje nisu zabavni parkovi. Ovaj puta donosimo popis najboljih atrakcija za koje potrebno sedam dana:

1) Universal Island of Adventure – mnogi drugi tematski parkovi su na neki način posvećeni određenoj dobnoj skupini djece ili starijih tinejdžera te nešto starijoj populaciji ovaj park ima za svakoga nešto. Šou programe u živo na pozornicima, simulatore i rollercoastere za ovisnike o adrenalinu i brdo restorana. Ima sedam različitih tematskih zona. Najpopularnija je Wizarding World of Harry Potter.

2) Disney magic Kingdom – prvi tematski park koji je zacrtao povijest i razvoj Orlanda. Još uvijek jedan od najboljih. Nikad umoran i uvijek dobro raspoložen kako i dolikuje svijetu bajke kojeg predstavlja. Poseban spektakl i vatromet je i dalje svake večeri oko Pepeljuginog dvorca u 22 sata. Kao i drugdje u istim parkovima tu su Fantasyland, Main Street itd. Park je više za manju djecu nego za odrasle, no iza ulaza se i odrasli ponovno osjećaju kao djeca.

3) Universal Studio – atrakcije inspirirane Holivudskim filmovima su uvijek privlačne svima. Približite se nestašnim Minionsima, zabavnim Simpsonsima ili pomognite Man in Black u borbi protiv vanzemaljaca. Universal je zaista vrlo zabavno mjesto. Za razliku od drugih Universal parkova ovaj je više fokusiran rema filmskoj tematici. Vrhunska tehnologija u službi zabave.

4) Sea World Orlando – meni najdraži park. Posljednjih godina pod teškim kritikama zbog životinja koje žive u zatočeništvu. Puno šou programa u kojima su glavne zvijezde kitovi ubojice, delfini i razne vrste morskih zvijeri poput velikih morževa. Osim gledanja na nekim mjestima se može doći u bliski kontakt s orkama i drugim životinjama. Posebno je atraktivan veliki akvarij s morskim psima svih vrsta.

5) Kennedy Space Center – oko 45 minuta vožnje je potrebno do istočne obale Floride. Tamo se smjestio pravi svemirski centar koji spada među najzanimljivije atrakcije ne samo Floride nego i svijeta. Prave rakete, Apolo moduli, Space Shuttle Atlantis i mnogo svemirske opreme su na dohvat ruke. Povremeno je dežuran i neki od pravih astronauta koji drže predavanja. Impresivna raketa Saturn V i Atlantis su prave zvijezde centra.

6) Aquatica Park – U Orlandu je nekoliko parkova s toboganima, bazenima i ostalim vodenim atrakcijama. Najbolji je, tako kažu, Aquatica pored Sea Worlda. Kako je u Orlandu vruće i vlažno ovaj je vid zabave dobro došao za cijelu obitelj. Tobogani svih vrsta i nagiba su dovoljni i za više dana uživanja, no jedan dan je dobro provesti jureći niz vodu u bazene.

7) Legoland – oko sat vremena udaljen od Orlanda se nalazi raj za djecu inspiriran poznatim kockicama za slaganje. Iz centra svaki da voze shuttle busevi u devet sati prema parku. Modeli sagrađeni od kockica kao što su Florida, New York, razni šou programi na pozornicama rollercoasteri za djecu do 12 godina.

Travel Advisorlifestyle

Posjetite naš YouTube kanal.

Osam zdravih trikova za duge letove

Kennedy Space Center je najspektakularniji muzej današnjice

Zašto ne treba ići na godišnji odmor ?

 

Previous articleSumba je divlji raj
Next articleŠto nudi Varaždin ?