Otkrijte drevnu tajnu polinezijskog eliksira ljepote

Autor članka:
Podijeli:

Hei POA ulja su već 40 godina sastavni dio života u Francuskoj Polineziji. Bez obzira na to nalazili se pješčanoj plaži ili središtu gradske vreve, stanovnici Francuske Polinezije bez iznimke uvijek uz sebe imaju staklenu bočicu koja u sebi krije samu tajnu polinezijske ljepote.

@heipoa.official

Naime, Hei Poa ulje je višenamjensko ulje za njegu kose i tijela te već dugi niz godina simbolizira eliksir prirodne ljepote i egzotike koji svojom paletom senzualnih mirisa naprosto poziva na egzotične avanture.

@heipoa.official

Monoi ulje je prirodno ulje dobiveno ekstrakcijom kokosove pulpe u kojem su macerirani svježi cvjetovi Tiare. “Oznaka podrijetla” (DO) jamči kvalitetu proizvoda koji je proizveden u skladu s tradicijom i lokalnim polinezijskim gospodarstvom.

Monoi, sveto ulje iz Polinezije, prvenstveno se koristi za njegu kose i kože. Poznato je po svojim hidratantnim i blagotvornim svojstvima te sposobnosti da potpuno obnovi i regenerira suhu ili oštećenu kožu & kosu.

Monoi ulje dobiveno je maceriranjem cvijeta Tiare, u kokosovom ulju, a potrebno je 10 cvjetova kako bi se dobila 1 litra ulja.

@heipoa.official

Kokos se ubire iz bujnih plantaža kokosa, a svježi pupoljci cvijeća Tiare beru se u samu zoru.

Nakon berbe, cvjetovi se namoče u kokosovo ulje koje se ekstrahira pod pritiskom. Cvijeće Tiare infuzira njihovu zanosnu aromu u ulje, a sam proces traje nekoliko dana. Proces traje sve dok se ne stvori autentično i jedinstveno Tahiti Monoi ulje.

Monoi je prirodni proizvod koji se skrućuje na temperaturama ispod 24 ° C. Kako biste u potpunosti uživali u njegovim čarima i blagotvornim svojstvima (čak i zimi!) stavite bočicu  pod vruću tekuću vodu, a ulje će odmah poprimiti svoju tekuću teksturu. 

Potraga za eliksirom mladosti i ljepote poznata je od drevnih vremena, a čini se kako se u bjesomučnoj potrazi za njom – često vratimo njezinom samom izvoru.

Kako u prirodi izgledaju biljke koje koristimo u prehrani ?

 

Veličanstveni prizori i spektakularna mjesta koja su zabranjena turistima

Noni sok ima čudotvorna svojstva i podiže imunitet

 

Nove objave