Search
Close this search box.

Par sati u Dohi s Igorom

Autor članka:
Podijeli:

Par sati u Dohi.
Član naše grupe Igor ko Igor, živi i radi više od tri godine u Dohi, popularnom gradu za koji znaju svi koji lete prema Aziji ili dalje. Qatar dobrim dijelom diktira kuda će se putovati posljednjih nekoliko godina. Politikom povoljnih cijena je potaknuo mnoge na putovanje prema Tajlandu, Sri Lanki, Baliju, te u manjem broju Vijetnamu i Zanzibaru. U početku dok je bio samo jedan avion iz Zagreba čekanja su znala biti i duža od 6 sati te prilično zamorna.

Pametno su smislili i ukinuli vize Hrvatima kao jednoj od 33 zemlje. Uz to su organizirali besplatno razgledavanje grada za sve koji imaju više od 6 sati čekanja između dva leta. U međuvremenu je pokrenuta i druga dnevna linija iz Zagreba, pa više nema toliko dugih čekanja.

par-sati-u-dohi

Doha nije samo usputna stanica nego zavređuje duži ostanak. Imao sam priliku i sam se uvjeriti u to zahvaljujući Igoru kojeg sam upoznao preko naše najdraže FB grupe „Savjetnik za putovanja“. Dočekao me na aerodromu Hamad i svojim racing red Škodilakom provezao gradom. Izdaleka je Doha slična Dubaiju ili Abu Dhabiju. Ultramoderni neboderi poredani na obali, duge pješčane plaže, autoceste, super automobili i mnoštvo stranaca.

par-sati-u-dohi
Najzanimljiviji dio je Souq Waif. Mjesto je na kojem se može dobr jesti, jer je ponuda različitih vrsta restorana i kuhinja vrlo bogata. Za kupovinu je idealno. Nudi se svašta, od suvenira do korisnih i dekorativnih predmeta. Dobro je i samo sjesti na neku od brojnih terasa te uz čaj, kavu ili šišu gledati kako prolaze ljudi i vrijeme. Alkohol se ne toči na otvorenim prostorima, već samo u posebnim lokalima sa dozvolom. Souq Waqif je bio stoljećima mjesto na kom su se sastajali Beduini kako bi trgovali. Razvojem Qatara izgubio je na značaju i skoro propao, da bi ga 2004. potpuno obnovili. Danas je možda jedini tradicionalni souq u arapskom zaljevu. Uz glavnu ulicu je i pravi mali labirint natkrivenih uličica s dućanima. Omiljeno je mjesto za kupovanje začina, raznih tradicionalnih materijala i ukrasa. Većina je dućana zatvorena od podne do 16 sati. Otvoren je svaki dan.
Nažalost ovaj put nismo imali više vremena, te se nadam skorom povratku u Dohu.

Hvala Igore.

Travel Advisorputovanja 

Posjetite naš YouTube kanal

Što vidjeti za 6 sati u Dohi

Abu Dhabi – kako najbolje provesti dva dana !

Dubai: putovanje za pamćenje, a gdje odabrati smještaj?

 

Nove objave