Abu Dhabi – kako najbolje provesti dva dana !

Autor članka:
Podijeli:

Abu Dhabi u 2 dana!

Ako niste sigurni u to što biste radili u Abu Dhabiju 2 dana, onda ste na pravom mjestu! Nisu neboderi koje viđate na fotografijama časopisa sve što ovaj grad nudi.

Prijestolnica Emirata, Abu Dhabi, možda nije razvikana destinacija poput svog susjeda Dubajia, ali svakom posjetitelju pruža jedinstven doživljaj.

Abu Dhabi u 2 dana! Bit ćete ugodno iznenađeni gostoljubivošću ovdašnjih ljudi.

 

Prvi dan – obiđite grad turističkim autobusom

Što mislite o cjelodnevnoj turi obilaska grada turističkim autobusom? Zastaje na svim bitnim točkama u gradu i pravi je način za prvo upoznavanje sa Abu Dhabijem. Iskočite iz autobusa kada god poželite neko mjesto bolje upoznati, jer na svaku postaju novi autobus stiže svakih 30 minuta. Takve vožnje dostupne su između 9 ujutro i 5 popodne.

Abu Dhabi u 2 dana

Neboderi Etihad

Bacite pogled na 5 modernih nebodera, simbola modernog grada. S njih se pruža prekrasan pogled na Perzijski zaljev.

Džamija Sheikh Zayed

Ova grandiozna džamija centralno je djelo povijesti i kulture Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ujedno je i najvćea džamija u Emiratima.

Abu Dhabi u 2 dana

Galleria & Rosewood

Arhitektonski tipičan za Abu Dhabi, ovaj luksuzni trgovačko stambeni kompleks mjesto je koje morate posjetiti.

Abu Dhabi Corniche

8 kilometara pješčanih plaža duž ceste Abu Dhabi Corniche. Super je biti negdje gdje savršeno mjesto na plaži nađete u samom centru grada.

WTC Souk

Čak i ako niste ljubitelj shopping centara, u ovaj odite kako biste naučili ponešto o tome kako se u Emiratima kupovalo nekada. Ručno rađeni vuneni tepisi, nakit, začini, sve na jednom mjestu. Pravi povratak u prošlost.

Abu Dhabi u 2 dana

Heritage Village

Ako ste ljubitelj povijesti Heritage Village je mjesto za vas. Prošetajte, razgledajte trgovine u kojima možete vidjeti razne povijesne zanate.

 

Yas Island je dobar izbor mjesta za provesti dan

Kada ste već pomalo upoznali grad , vrijeme je da krenete dalje u avanturu! Drugi dan je za uživanje i adrenalin. Opremite se i krenite na polu satnu vožnju do atrakcije Yas Island. Ovdje se nalaze Waterworld i Ferrari World, svaki za sebe nezaobilazna destinacija.

Abu Dhabi u 2 dana

Zadnje sate u Abu Dhabiju provedite nešto ležernije. Posvetite se lutanju gradom i vlastitom užitku. Obiđite Marina Mall, ovdašnji shopping raj. Međutim, što bi bio posjet Emiratima bes posjeta tradicionalnoj tržnici? Poznate kao Souks, ove tržnice otkrivaju nam kako se u gradu nekada trgovalo. Takva su mjesta prave riznice lokalnih običaja i proizvoda. Od začina, parfema, tepiha do egzotičnog bilja i tradicionalnog pokućstva. Ovdje ćete naći sve što lokalni obrtnici nude.

U Abu Dhabiu si priuštite užitak obilaska Emirates Palace Hotela

Abu Dhabi u 2 dana

Zvijezda grada. Famozni Emirates Palace, hotel s neslužbeno sedam zvijezdica. Ova palača u svakom smislu riječi pripada vladarima Abu Dhabija. Njom upravlja grupacija Kempinski. Svaki gost ima privatnog butlera, a u njima pretežno odsjedaju državnici, poslovnjaci i bogati turisti. Međutim, i kao obični turist možete doživjeti čari Emirates Palacea, jer je jedan dio dostupan javnosti.

Abu Dhabi u 2 dana

Očekujte blještavilo zlata i luksuznog interijera. Popijte kavu illi pojedite sladoled posut zlatnim listićima. U hotel se ne može ući u kratkim hlačama.

Abu Dhabi u 2 dana!

Abu Dhabi u 2 dana

Kada je najbolje otputovati u Abu Dhabi?

Najpogodnije doba za posjet Ujedinjenim Arapskim Emiratima su zimski mjeseci (od prosinca do veljače). Tada su temperature vrlo ugodne, ipak imajte na umu da su tada pustinjske noći  hladne. Proljeće i jesen su također dobro vrijeme za otići u Abu Dhabi. Tada su temperature nešto više te  ugodne za obilazak i kupanje. Od svibnja do rujna temperature prelaze 50 stupnjeva. Čak i u moru bude 35. To je vrijeme kada UEA treba izbjegavati ako vam smetaju vručine.

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisorputovanja

Hong Kong grad kontrasta

Što vidjeti za 6 sati u Dohi

Gdje prezimiti? Donosimo popis najboljih otoka

Posjetite naš YouTube kanal.

Nove objave