Ponajbolji restorani s lokalnim specijalitetima u Budimpešti

Autor članka:
Podijeli:

Budimpešta je poznata po restoranima. Bezbroj je gostiona, barova i bistroa, i svi tvrde da imaju odličnu hranu. Pronaći mjesto u kojem se za pristojnu cijenu može dobro jesti, nije lako.
Ako vas osim mađarske kuhinje zanima i ugođaj, ovo su preporuke. 10 najboljih restorana s lokalnim specijalitetima po izboru domaćina u Budimpešti:

10 najboljih restorana u Budimpešti

1. Gundel

Ovo je najpoznatiji restoran u Budimpešti. Vise od 150 godina služe najbolje varijante mađarskih tradicionalnih jela. Osim hrane, omiljen je i zbog vrhunske usluge i dobre muzike.

Adresa: Gundel Karoly 4.

2. Halászbástya Étterem

Ovaj restoran nalazi se na najboljoj lokaciji u gradu. Pogled je nevjerojatan! Tamo možete uživati u dobroj hrani i ciganskoj glazbi.

Adresa: Budimski dvorac

10 najboljih restorana u Budimpešti

3. Csalogány 26

Ovaj bistro-restoran vrlo je popularan među lokalcima, a rijetki putnici znaju za njega. Hrana koju služe je fenomenalna, a imaju i odličan izbor vina!Vrijedi se potruditi da ga nađete!

Adresa: Csalogány 26

4. Bagolyvár

Bagolyvar restoran nalazi se blizu Gundela i jednako je popularan. Ima predivan patio. Poslužuju ručak i večeru, a hrana je izuzetno ukusna.

Adresa: Allatkerti 2

10 najboljih restorana u Budimpešti

5. Mátyás Pince

Matyas je vjerojatno jedan od najstarijih restorana u Budimpešti. Dobio je ime po jednom od najvoljenijih madjarskih kraljeva. Služe tradicionalna jela.

Adresa: Március 15

6. Szlovák Sörözö

U centru grada nalazi se jedan od najzanimljivijih pubova u gradu.Poslužuju slovačka i mađarska tradicionalna jela. Ako se umorite, ili ogladnite nakon razgledavanja grada,
hrana i usluga u ovom objektu vas neće razočarati.

Adresa: Bihari János 17

10 najboljih restorana u Budimpešti

7. Café Gerbeaud

Na ovom mjestu nekada se skupljala elita i bio je najbolji bar u gradu. Danas je atrakcija, s paprenim cijenama za turiste.

8. Café New York

Zbog neobičnog izgleda, bio je omiljen poznatim umjetnicima. Nalazi se u prizemlju New York Palace hotela i vrijedi ga posjetiti: Adresa: Erzsébet krt. 9-11

10 najboljih restorana u Budimpešti

9. Ruszwurm

Preukusna peciva i dobra kava prve su asocijacije na ovaj lokal.Pristupačne cijene i dobra usluga razlog su što često ne možete naci mjesto bez prethodne najave.

Adresa: Szentháromság 7

10. Europa Café

Vrlo ugodan i popularan lokal. Lokalci ga obožavaju. Nude nevjerojatan izbor peciva i slastica.

Adresa: Váci 45

Posjetite naš  YouTube kanal.

Što raditi u Budimpešti ?

Budimpešta u zagrljaju Dunava

Noćni život Budimpešte: Studentski pool tulumi u bazenima i ruin pubovi

Nove objave