Kršite li pravila ponašanja na putu?

Autor članka:
Podijeli:

Kršite li pravila ponašanja na putu? Od preskakanja reda do dijeljenja naslona za ruke, evo kako ispraviti svoje ponašanje.

Dijeljenje naslona za ruku

Jeste li ikada bili u bitci s osobom koja je pored vas kako bi koristili zajednički naslon za ruku u avionu? Savjet je kada su u pitanju nasloni za ruke koristiti samo jedan. Tipično je  koristiti naslon koji ima medijske i električne utičnice. Ako vam je ugodno razgovarati sa svojim suputnikom, dogovorite se i napravite kompromis. Dva lakta mogu dijeliti jedan naslon za ruke.

 pravila ponašanja na putu

Naslon

Smijete li spustiti svoje sjedalo najpopularnije je pitanje u putničkom bontonu. Neki to gledaju kao svoje pravo, dok ga drugi doživljavaju neizrecivo nepristojnim.

Ako niste na dugom ili međunarodnom letu, najbolje je ne spuštati naslon sjedala. Prostor za noge je skučen, a spuštanje sjedala još ga više smanjuje osobi iza vas. Ako na dugom letu spustite svoje sjedalo za spavanje, ali pobrinite se da osoba iza vas nije usred večere s pladnjem prije nego što legnete.

Preskakanje reda ako kasnite

Kasnite na let i dug je red za check in i sigurnosni pregled. Što napraviti? Trebate li pristojno čekati u redu i propustiti let?

Ovdje su dvije dobre mogućnosti: pustiti se na milost i nemilost ljudima ispred sebe i moliti ih da te puste naprijed kako bi mogao stići na let ili pronađite TSA agenta – zaposlenika aerodroma koji će vam pomoći riješiti situaciju.

 pravila ponašanja na putu

Mijenjanje sjedala u zrakoplovu

Postavlja se moralna dilema kada netko od vas traži da zamjenite sjedala u avionu tako da oni mogu sjediti pored svog prijatelja. Ukoliko ste birali sjedalo i dodatno ga platili ovo može biti nezgodno.  Osoba koja traži zamjenu trebala bi se odreći boljeg sjedala za lošije sjedalo – na primjer, ako je sjedalo uz prozor, ponuda se mora prebaciti na nekoga u sredini. Na taj način svi pobjeđuju. Ako to nije moguće, zatražite pomoć od stjuardesa.

Bučni suputnici

Radujete se mirnom letu tako da možete uspavati ili pročitati svoju knjigu, ali osoba koja je kraj vas ima druge planove? Ponesite sjenilo masku za spavanje i koristite slušalice ili čepiće za uši kako biste blokirali neželjene zvukove.

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisor  Business

Kako se odjenuti za put avionom?

Kako preživjeti duga čekanja na aerodromima

https://www.travel-advisor.eu/koje-kompanije-nude-internet-u-avionu/

Nove objave