Koferi ili ručna prtljaga pitanje je sad

Autor članka:
Podijeli:

Koferi ili ručna prtljaga

Vječno pitanje na koje svatko ima svoj odgovor

Što više putujemo, pametnije se pakiramo. Prednosti putovanja s čim manje stvari svakim novim putovanjem postaju sve jasnije. 

lako je kad je nosač blizu

Koferi ili ručna prtljaga? Bez obzira na koliko dugo putujete sve stvari koje su vam potrebne uvijek se mogu spakirati u ručnu prtljagu. Tu su i druge prednosti putovanja s ručnom prtljagom: ušteda na avionskoj karti, nećete morati čekati u redu za predavanje prtljage i puno veća mobilnost. Prednosti putovanja samo s ručnom prtljagom:

1. Uštedite novac na avionskoj karti

Neke zrakoplovne tvrtke naplaćuju i ručnu prtljagu, a kod nekih je taj trošak uključen u cijenu. Ako cijena uključuje i prijavljenu prtljagu, nema razloga da ne predate svoju torbu. Ako ne, uštedite novac i otputujte samo ručnom prtljagom. Trend je da sve više aviokompanija naplaćuje predanu prtljagu.

Prednosti putovanja samo s ručnom prtljagom

2. Skratite vrijeme provedeno u zračnoj luci

Kolone ljudi koji stoje u dugim redovima u zračnoj luci i čekaju da provjeru prtljage prije leta. Uštedite sebi vrijeme i frustracije putujući samo s ručnom prtljagom.  Ovako ćete i preskočiti čekanje na prtljagu kada sletite. U nekim se zračnim lukama čeka i po jedan sat na dolazak kofera.

Putnici najčešće pitaju

3. Nema brige oko gubitka ili oštećenja prtljage

Znate da je vaša prtljaga u svakom trenutku s vama. Ne morate brinuti da će se izgubiti u tranzitu ili ako s njom neovlašteno postupa. To zna biti veliki problem. Još nekako kad se vračate kući, no doći negdje daleko znači da prvo treba kupiti novi kofer. Aviokompanija će to platiti, ali ne odmah.

Koferi ili ručna prtljaga

4. Bit ćete puno mobilniji

Nije zabavno vući više komada prtljage po na primjer, kamenim ulicama Italije. Ako imate torbu, možete je baciti na leđa. Bez brige ćete biti i s malim i laganim koferom na kotačiće. Ovisi o vrsto odmora. Ako je jedan hoteli ako ima nosača onda višak prtljage nije problem.

Trikovi za pametno pakiranje

5. Manje je vjerovatno da ćete nešto zaboraviti

Sa što manje stvari putujete, lakše ćete pratiti svoje stvari. Zaboraviti se uvijek može neka “važna” stvar, ali dok postoje trgovine ni to nije problem.

koferi ili ručna prtljaga

Manje stvari = manji problem. Koji je vaš odgovor na pitanje koferi ili ručna prtljaga?

Travel Advisor – Vodič po skijalištima

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima,  Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Najpoznatiji špijunski gradovi

Korak u prošlost: Najbolje kavane u Budimpešti

 

Nove objave