Ruanda: Raj na zemlji stvoren za sve one koji sanjare o avanturi

Autor članka:
Podijeli:

Ruanda, ta srednjoafrička država smještena u Jezerskoj regiji, ističe se po svojoj gustoj naseljenosti. Na prostoru manjem od Hrvatske (26 338 km2) smjestilo se skoro 10 milijuna ljudi. Iako malena, ovo je zemlja burne povijesti i mnogobrojnih prirodnih ljepota, a jedna od najznačajnijih atrakcija je nacionalni park Volcanoes (doslovni prijevod bio bi Vulkani).

Na površini od 160 kvadratnih kilometara u sjevernom dijelu Ruande, dio je velikog vulkanskog područja Virunga koji obuhvaća Nacionalni park Virunga i Nacionalni park Uganda.

Ruanda
@corrine_t

U početku je ovaj park bio maleno područje oko Karisimbi, Mikeno i Visoke vulkana koji je bio osnovan kako bi se zaštitilo planinske gorile kojima je zbog krivolova prijetilo izumiranje. Godine 1929. park je proširen u Ruandu i tadašnji belgijski Kongo. Godine 1967. američka zoologinja Diane Fossey, koja je provodila istraživanja planinskih gorila u šumama Konga, pobjegla je od nesigurnosti i utemeljila svoju istraživačku bazu na mjestu između vulkana Visoke i Karisimbi koja je kasnije postala poznata kao Karisoke istraživački centar.

A post shared by Andrew Harper (@harpertravel) on

Predvodila je kampanju za zaštitu planinskih gorila i mobilizirala sredstva za borbu protiv krivolova na ovom području, borbu koju je vodila do svog ubojstva 1985. godine. Pokopana je u istraživačkom centru pored groba njezine omiljene gorile Digit. Park je i dalje trpio zbog posljedica krivolova, unatoč svim naporima za zaustavljanje te prakse. Početkom 1990-ih godina park je postao bojno polje u ruandskom građanskom ratu koji je paralizirao turističke aktivnosti do 1999. godine.  2005. godine, s ciljem jačanja i očuvanja populacije gorila a ujedno i turizma u nacionalnom parku, Ruanda je uvela godišnju svečanost davanja imena malim bebama gorilama – ‘Kwita Iziina’, koja je polučila velike rezultate u prezervaciji gorila.

Ruanda
@indi_bilkhu

U ovom parku smjestile su se planinske gorile (Gorilla beringei beringei), zlatni majmuni (Cercopithecus mitis kandti), točkasta hijena (Crocuta crocuta), bivoli (Syncerus caffer), slonovi i dr. Park također ima 178 vrsta ptica, uključujući barem 29 endema.

Ruanda
@matias_salo
Ruanda
@yellowzebrasafaris

Upravo se tamo smjestio luksuzni eko resort Bisate Lodge daje svježi zaokret tradicionalnoj arhitekturi u Ruandi. Dizajnirao ga je studio Nicholas Plewman Architects, a sastoji se od šest objekata koji su se smjestili pored ondašnjeg vulkanskog brda i nacionalnog parka Volcanoes. Dizajneri su inspiraciju pronašli u kraljevoj palači u Nyanzi. Tako su sami interijeri fuzija tradicije i kulturološke i autohtone povijesti Ruande.

Ruanda
@krislajeskie

‘Kultura, u formi tradicionalne arhitekture, zanata i vjerovanja je ukomponirana u dizajn i interijer.’ – rekao je Keith Vincent, vlasnik Wilderness Safaris grupacije.

Svaka vila ima svoj luksuzni dnevni boravak, spavaću sobu kao i sve ostale prostorije koje su potrebne za ugodan smještaj, a nastambe su smještene oko centralnog vulkanskog brda.

Ruanda
@ashworthafricasafaris

Svaka prostorija preslikava ruandinu kulturu koja je oslikana u tkaninama i namještaju. Lokalna kultura je utisnuta u svaki djelić prostorije koji obiluju geometrijskim uzorcima i interijerom dekoriranim s raznobojnim uzorcima.

Lusteri, smješteni u centralni doo dnevnih boravaka su napravljeni od recikliranog stakla emeraldno zelene boje , a ukoliko želite uživati u ovom jedinstvenom iskustvu morat ćete izdvojiti 1,400 dolara po noći.

Ruanda
@dollar_stays

Posjetitelji eko turističkog resorta mogu se družiti s gorilama u nacionalnom parku i uključiti se u avanturističke programe koji su organizirani za njihove posjetitelje.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite i pretplatite se na naš YouTube kanal.

Las Coloradas: Ružičaste lagune stvorene za ljubitelje robinzonskog odmora

Gdje je Kazan ponos Tatarstana ?

Černobil: Mjesto nuklearne katastrofe postaje turistička atrakcija

 

Nove objave