Travel AdvisorTravel Advisor

Ruanda: Raj na zemlji stvoren za sve one koji sanjare o avanturi

Ruanda, ta srednjoafrička država smještena u Jezerskoj regiji, ističe se po svojoj gustoj naseljenosti. Na prostoru manjem od Hrvatske (26 338 km2) smjestilo se skoro 10 milijuna ljudi. Iako malena, ovo je zemlja burne povijesti i mnogobrojnih prirodnih ljepota, a jedna od najznačajnijih atrakcija je nacionalni park Volcanoes (doslovni prijevod bio bi Vulkani).

Na površini od 160 kvadratnih kilometara u sjevernom dijelu Ruande, dio je velikog vulkanskog područja Virunga koji obuhvaća Nacionalni park Virunga i Nacionalni park Uganda.

@corrine_t

U početku je ovaj park bio maleno područje oko Karisimbi, Mikeno i Visoke vulkana koji je bio osnovan kako bi se zaštitilo planinske gorile kojima je zbog krivolova prijetilo izumiranje. Godine 1929. park je proširen u Ruandu i tadašnji belgijski Kongo. Godine 1967. američka zoologinja Diane Fossey, koja je provodila istraživanja planinskih gorila u šumama Konga, pobjegla je od nesigurnosti i utemeljila svoju istraživačku bazu na mjestu između vulkana Visoke i Karisimbi koja je kasnije postala poznata kao Karisoke istraživački centar.

A post shared by Andrew Harper (@harpertravel) on

Previous articleLuksuzno putovanje kroz povijest: Carski vlak na relaciji Linz – Passau
Next articleMindful adventure retreat – opustite um i tijelo na Velebitu