Skijalište Gudauri u Gruziji

Autor članka:
Podijeli:

Skijalište Gudauri u Gruziji je egzotičtna alternativa Europskim skijalištima koje pruža mnogo prilika za “off-piste” skijanjem, uz uredjene staze do 3,300 metara i sva ostala obiljezja modernih skijalista po razumnoj cijeni. Jedini problem je lokacija, s obzirom da do Gudaurija treba letjeti u Tbilisi, te putovati 2 sata autom.

Skijalište Gudauri u Gruziji

Gudauri je selo na 2,200 metara na juznom dijelu Kavkaza te se iznad njega nalazi skijaski resort sa oko 20 staza preko 70-ak kilometara + puno terena za “off-piste” skijanje zbog ogromne kolicine redovitog svjezeg “powder” snijega bez prevelikog rizika lavine. Sedeznice i gondole su Doppelmayer, skroz nove, te neke cak imaju i grijana sjedala i Wifi, obiljezja kojima se skijaliste poput Aspena ne moze pohvaliti.

Skijalište Gudauri u Gruziji

Gruzijska kultura je obiljezena dobrom zabavom, te odlicnom hranom i picem, tako da cete po cijeloj planini pronalaziti restorane, birceve, casino-hotele, i slicno, u kojima bez iznimke svira techno muzika i sluzi se lokalna gruzijska klopa i cuga, koja je fantasticna. Takodjer, na vrhu planine se nudi paragliding preko predivnih, prepunih snijegom, planinskih lanaca Kavkaza.

Skijalište Gudauri u Gruziji

Sto se tice troska, dnevna cijena ski passa je 50 Gruzijskih Larija, sto je otprilike 15 Eura, a i cijena smjestaja i rentanja opreme je takodjer vrlo razumna. Jedini problem je dolazak do Gudaurija, jer se mora sletjeti u Tbilisi, koji jedino ima direktne letove iz nase regije iz Beca i Budimpeste na odredjene dane. Inace se mora letjeti preko Istanbula. Po dolasku u Tbilisi treba autom voziti 2 sata u planinskim uvjetima, ali kad se stigne na cilj, vrlo brzo se ustanovi da je put vrijedio truda.

by: Dino Srekais 

Travel Advisorskijanje

Posjetite naš YouTube kanal.

Skicircus Saalbach je najkul skijalište u Alpama

Sella Ronda je skijalište koje volimo

Val d’ Isere – užitak skijanja u proljeće

Nove objave