Travel AdvisorTravel Advisor

Stancija Kovačići skriva razne gastronomske tajne koje treba otkriti

Stancija Kovačići mi je već neko vrijeme na “bucket listi”

Znam za Vinka Frlana, Stanciju Kovačići i njegovu kreativnu kuhinju.  Spaja more i šumu. Konačno smo uskladili termine i uživali. Ne samo u jelu, nego prije svega u ugodnom društvu Danijele i Vinka, lijepom prostoru te fino elaboriranoj hrani.

 

Gastronomska ponuda je onaj prvi motiv zbog kojeg se dolazi u Stanciju Kovačići. Jela su sezonska te bazirana na lokalne namirnice. Priprema je moderna i kreativna tako da se može uživati u svakom zalogaju, ali i prezentaciji jela. Meni se mijenja sezonski tako da je prilagođen svemu najboljem što pruža ovaj kraj. Lijepo uređen interijer podsjeća na bolje talijanske oštarije. Sjenovita terasa je vrlo ugodna za vrućih dana. Restoran je otvoren od 12 do 23 sata svaki dan osim utorka.

Chef Vinko Frlan koristi svježe domaće namirnice. Spaja uzbudljive kombinacije mora i šume. Senzacije za nepce nadahnuto u svakom zalogaju pričaju priču ovog kraja. Lokacija stancije iznad mora I na rubu parka prirode Učka zahvaljuje namirnicama koje dolaze iz raznolikih lokalnih krajolika.

Tečaj kreativnog kuhanja

Stancija Kovačići je idealno mjesto da uz Chefa Vinka Frlana upotpunite svoje kulinarsko umijeće i saznate “male tajne velikih kuhara”. Tečajevi u trajanju od nekoliko dana se organiziraju za manje grupe tijekom tjedna na upit.

 

Vinko je s nama podijelio recept:

Domaći pljukanci sa šparogama, škampima i kaneštrelama
(za 4 osobe)
Sastojci:
400 g domaćih pljukanaca
200 g očišćenih repića škampi
200 g očišćenih kaneštreli
200 g nakidanih šparoga
Temeljac od škampi 0,3 lit
Sol i papar po želji; ekstradjevičansko maslinovo ulje i žlica maslaca
Pljukance skuhati al dente u posoljenoj vodi ( 3-4 min u kipućoj vodi).
Na zagrijanom maslinovom ulju popržiti repiće škampa te dodati kaneštrele i šparoge.
Posoliti , popariti i podliti temeljcem od škampi.
Kad prokuha nakon dvije minute dodati pljukance, prokuhati par minuta, dodati žlicu maslaca i pustiti da pljukanci upiju temeljac.
Prije posluživanja dodati žlicu maslinovog ulja i još jednom sve dobro promiješati.

 

Osim restorana Stancija Kovačići nudi smještaj.

Pet soba su u ređene u stilu talijanskih Alberga iz susjedne pokrajine. Sve imaju kupaonu, wc, TV, WIFI, telefon, sef te klima uređaj.

Stancija Kovačići nudi usluge organizacije raznih evenata, sastanka, svečanosti te zadovoljava sve potrebe sličnih događaja. Ne treba zaboraviti bazen sasvim pristojne veličine koji može poslužiti za osvježenje ili jednostavno – kupanje.

Stancija Kovačići je odlično smještena kao polazišna točka za brojne i raznolike izlete. Grad Kastav je svega nekoliko minuta vožnje daleko od stancije i vrijedan izleta I šetnje po uskim ulicama. U blizini je parka prirode Učka u kojem se nalaze brojne označenje staze za planinarenje, a s vrha se pruža jedan od najljepših vidika u Hrvatskoj.

Kastav

Još bliže, svega četiri kilometara je udaljena Velika Dama hrvatskog turizma Opatija bajna. Lijepo uređeno mjesto s bogatom tradicijom i poviješću pravi je mamac za sve turiste. Rijeka, kao najveći lučki grad na ovom dijelu Jadranskog mora zadnjih godina doživljava pravi procvat. Bogata ponuda kulturnih zbivanja te šetnja Korzom je jednostavno “must see”. Autom je jednostavno uputiti se I na nešto udaljenija mjesta. Blizu je Istra, a ni Trst nije daleko. S druge strane su dostupni otoci Krk te Cres I Lošinj. Do Krka, Istre i Italije se većim dijelom vozi po autocesti.

 

Atraktivna ponuda je obilazak ovog kraja na električnim biciklima.
Grupna vođena tura na e-biciklima i ručak u Stanciji Kovačići, Matulji. Nezaboravno iskustvo na dva kotača u zaleđu Opatije nudimo u suradnji s Alfredom Šaina, dugogodišnjim licenciranim bike vodičem, zaljubljenikom u prirodu i povijest i njegovim obrtom
Partenca:

Home


Moguće je izabrati između sljedećih izleta:
Biciklistička tura okolica Kastva i Lužina
Biciklistička tura na krovu Istre- Učka
Lisina- tragovima prošlosti opatijskog zaleđa

Stancija Kovačići zaista nudi pregršt aktivnosti I odličnu gastronomiju. Nadam se da ćemo uskoro ponovo u posjetu jer se zaista isplati provesti par dana u ovom kraju. Za sve dalje informacije obratite direktno na stanciju ili pogledajte web.

STANCIJA KOVAČIĆI
Rukavac 51, 51211 Matulji
+385 51 272 106, +385 99 216 5009
stancija.kovacici@gmail.com

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube i Tik Tok.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Ski & Outdoor Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articleNajbolja zaštita od sunca: 10 savjeta
Next articleNajljepše europske bazilike i katedrale koje morate vidjeti