Travel AdvisorTravel Advisor

Stjuardese podijelile korisne savjete za pakiranje

Otkrijte korisne savjete za pakiranje

Bilo da se radi o dugom putovanju kako biste posjetili obitelj ili let ipak ide prema nekoj egzotičnoj destinaciji, prtljaga je neophodna. Trenutno je sve u modernizaciji, poput online prijave i QR kodova za karte, pa bi današnja putovanja trebala biti pojam učinkovitosti i praktičnosti. To isto vrijedi i za kofere jer nam je prioritet da u njima budu sve potrebno za naš odmor. Zbog toga vam danas otkrivam nekoliko trikova za efikasnije pakiranje koje su preporučile stjuardese.

Zaštitite figaro i pobrinite se da vam odjeća ne izgori

© Giselle Lazcano from Unsplash

Imate još nekoliko minuta do zračne luke, a figaro je još uvijek topao od korištenja tog jutra? Dobra vijest za sve žene: rukavice za pećnicu nisu ograničene samo na kuhinju! Zbog toga svoj uvijač za kosu stavite u njih. Ne samo da će rukavica zaštititi ostale predmete u vašoj prtljazi u slučaju da je figaro još uvijek topao, već ga i štiti od oštećenja tijekom transporta.

Upozorenje: bežični uvijači za kosu rade na butanu – zapaljivom plinu! Obvezno ih treba spakirati u kofer i ne unositi u zrakoplov.

Zaštitite svoju šminku

© Element5 Digital from Unsplash

Što je više razočaravajuće i frustrirajuće nego otvoriti torbicu sa šminkom nakon putovanja i pronaći razbijene pudere i sjenila? Pogotovo kada dođete u stranu zemlju ili drugi grad i nemate pojma gdje ili kako pronaći neku alternativu. Ključne riječi koje morate zapamtiti kada pakirate šminku za putovanje: blazinice. One se mogu koristiti kao podloga za sprječavanje lomljenja, pogotovo kada se radi o puderu u prahu, bronzeru, rumenilima i sjenilima.

Još jedan izvrstan trik za pakiranje šminke: nosite ju sa sobom u ručnoj prtljazi. Kada je u pitanju kozmetika postoje pravila o tekućinama u avionu, no nema nikakvih ograničenja po pitanju suhih proizvoda u prahu.

Kutija za sunčane naočale može imati i drugu namjenu

© Robert Torres from Unsplash

Nema više kopanja po dnu torbe kako biste pronašli punjač za mobitel! Kada planirate putovanje koje zahtijeva puno elektronike koja zahtijeva punjenje, pronađite staru kutiju za naočale. Zašto? Zato što u nju možete spakirati punjače, slušalice, kabele i druge žice. Tako po dolasku više neće biti petljanja i izgubljenih punjača. Putujete kao obitelj? Uzmite ih više i to različitih boja kako biste znali čije je čije, ili još bolje – svaku označite imenom ili nekim simbolom.

Kablove ili slušalice možete omotati i pomoću nekih drugih tehnika za pakiranje. Primjerice, koristite čep od boce vina kako biste oko njega omotali žice slušalica.

Putujete s djecom? Planirajte dan po dan

© Natalya Zaritskaya from Unsplash

Jedan od boljih trikova za putovanja s djecom je pakiranje po danu. Koliko god mislili da ste organizirani, putovanje s bebama ili djecom te vještine podiže na potpuno novu razinu. Zlatno pravilo: budite spremni! Djeca su neuredna i uživaju u tome da budu još neurednija. Pakiranje dovoljno odjeće za djecu može se činiti kao logistička noćna mora, ali budite jednostavni i spakirajte po dvije kombinacije dnevno po djetetu. Pritom razmišljajte da odjeću možete kombinirati, u slučaju da se treba promijeniti samo košulja ili donji dio odjeće.

Označite putni paket s danom na njemu. Razmišljajte hoće li to biti dan za plivanje, dan avanture na otvorenom, dan za muzej ili dan za posjet rođacima. Pri otvaranju kofera više nećete osjećati stres jer će sav komplicirani posao već biti obavljen i svi će biti spremni za odmor u roku od nekoliko minuta.

Premjestite u drugu bočicu i uštedite prostor

© pmv chamara from Unsplash

Otkako je uvedeno pravilo za tekućinu od maksimalno 100 ml, ljudi kupuju te male toaletne potrepštine i proizvode prigodne veličine za putovanje. Možda to rade jer su neodoljivo slatki, ali više je vjerojatno da to rade zbog toga što se pridržavaju pravila. Nažalost, količina plastičnog otpada koju stvaraju ti manji proizvodi loša je vijest za okoliš. Rješenje je jednostavno: prebacite proizvod za svakodnevnu upotrebu (omiljeni šampon, regenerator ili gel za tuširanje) u malu staklenu bočicu.

Tekućine, kreme, gelovi i paste računaju se kao tekućine. Zato upotrijebite ovaj trik za pakiranje kako biste bili sigurni da će se vaši omiljeni proizvodi naći u vašoj prtljazi kad stignete na odredište.

Sve na jednom mjestu

© Travlerz

I za kraj ponovno tekućine! Jedna od glavnih tema u svijetu putovanja. Na popisu za pretakanje u manje, višekratne bočice ili posude nalaze se šampon, regenerator, gel za tuširanje, losion za tijelo, hidratantna krema za lice, sredstvo za čišćenje lica, puder, krema za sunčanje, serum za kosu i pasta za zube. Kada pakirate sve te brojne bočice s tekućinom u svoju ručnu ili prijavnu prtljagu, plastična vrećica u koju ćete ih spremiti je ključna! Ne samo da drži sve te sićušne bočice na okupu, nego će spriječiti i da sadržaj iz njih procuri u koferu.

Razmislite koje biste stvari mogli ostaviti. Možda losion za tijelo i serum za kosu nisu toliko potrebni tijekom putovanja.

Autor naslovne fotografije: © Anete Lusina from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištimaSavjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleLjetna Avène njega kože: Hidratacija i visoka UV zaštita
Next articleOčekuje se još otkazivanja: Zračna luka Heathrow uvodi ograničenje broja putnika