Travel AdvisorTravel Advisor

Ukrajinska golubica: Mario Nokaj osmislio je broš kao poruku mira

Poznati zagrebački umjetnik Mario Nokaj novim dizajnom donosi poruku mira. Broš Ukrajinska golubica sastoji se od kamena lapisa te pozlaćenog srebra.

Spoj drevnog i modernog

– Mario Nokaj je ispred vremena u izradi nakita, njegov potpis je spoj drevnog, klasičnog i modernog. Još uz to je suvremeni autor, u korak sa situacijom, umjetnik koji stvara sad, neviđenom ljepotom. Koristi pritom prirodne materijale te hrabre, ponekad neobične oblike. Ponosan sam što sam dio njegovog stvaranja i njegova inspiracija, muza – izjavio je Josip Joško Tešija iz zagrebačke Galerije Kranjčar, za kojega je Nokaj i osmislio ovu kreaciju.

Mario Nokaj Ukrajinska golubica – nosi Josip Joško Tešija

– Kako je Josip inače moj glasnik, htio sam kroz njega poslati poruku mira brošem s bojama ukrajinske zastave. Koristio sam kamen lapis koji me oblikom podsjetio na krila te sam skicirao golubicu mira. Tako je rođena ideja, a onda i broš ‘Ukrajinska golubica’ – komentirao je Mario Nokaj, naš kreativac koji u svom Lapidariumu, kultnom zagrebačkom mjestu predstavlja niz umjetnika nakita.

Mario Nokaj Ukrajinska golubica

Lapidarium je u Radićevoj, tamo svraćaju ljudi koji žele kreativan, visoko estetizirani nakit s porukom, pričom, nešto posebno.

Lapis lazuli i pozlaćeno srebro

Ukrajinska golubica nastala je kao umjetnički ‘komentar’ na sadašnju situaciju.

Mario Nokaj Ukrajinska golubica

Ovaj projekt Joška i Maria predstavlja suvremeni izričaj u prirodnim materijalima koji nakitu daju posebnu ljepotu i jednostavnost. Dokaz je ovo kako je nakit idealan medij za poruke, naročito one mira i pomirenja.

Mario Nokaj umjetnik je koji radi s plemenitim metalima te zlatar čiji je dizajn unikatan, ukrašen detaljima i motivima inspiriranima prirodom. No, autor i vlasnik Lapidariuma predstavlja radove drugih umjetnika koji donose unikate i kreacije za one koji traže nešto posebno. Nokaju se obraćaju i oni koji žele nakit po mjeri, artističkog karaktera, nešto što će čuvati godinama.

Scena umjetničkog nakita u Hrvatskoj je sve jača, autori potpisuju dizajn koji je daleko više od trenda i prolaznog hira.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articlePlace2Go nakon dvije duge godine ponovo s nama u Areni Zagreb
Next articleUpoznajte nove (neistražene) zvijezde hrvatskoga vinskog neba!