Search
Close this search box.

Upoznajte St. Peterburg

Autor članka:
Podijeli:

Upoznajte St. Peterburg

St. Petersburg ili Sjeverna Venecija središte je ruske kulture. Osim znamenitosti koje ne smijete propustiti, Hermitage, Petropavlovska tvrđava, Peterhof, Puškin, Katedrala sv. Izaka, grad nudi raznovrSna mjesta za upoznavanje ruske kulture.

Smještaj u centru umjetničkog zbivanja

Upoznajte St. Peterburg

Gutenberg Hotel nalazi se u samom centru grada. Smješten je 15 minuta pješke od Hermitage muzeja, Katedrale sv. Isaka i Njevskog prospekta. Sobe su novo i moderno uređene, te su visokih stropova i dobro zvučno izolirane (jako bitno za zgrade u samom centru grada).

Hotel je dio Berthold Centra koji je novo “art” mjesto u gradu u kojem se nalaze mali barovi, restorani, dućani, knjižara i galerije. Kao gost hotela ostvarujete popust od 10-20% u barovima i restoranima unutar Berthold centra.

St. Petersburg or North Venice is the center of Russian culture.

Ljeti se u dvorištu centra održavaju koncerti i razni festivali kulture. Ovo je najbolji smještaj ako želite biti u centru grada i centru umjetničkog zbivanja.

Upoznajte St. Peterburg

p.s. Hotel nudi odličan doručak i još bolji pogled na krovove grada

Muzeji

Ruska akademija umjetnosti jedna je od najcjenjenijih u svijetu, a mnogi njeni učenici stekli su slavu i izvan granica Rusije. Ako želite vidjet i naučit više o djelima najvažnijih ruskih slikara obavezno posjetite Ruski Muzej. Tamo ćete vidjeti dijela slikara: Vasilij Kandinski, Kazimir Maljevič, Pavel Čeliščev, Boris Kustodijev, Léon Bakst, Karl Brjulov, Ivan Šiškin, Ilja Rjepin i mnogih drugih. Preporuka: Prije ili nakon posjeta muzeju prošetajte Ljetnim vrtom koji se nalazi sa stražnje strane muzeja. Cijena: 500 rublja odrasli, 250 rublja studenti.

Upoznajte St. Peterburg

Muzej suvremene umjetnosti Erarta sadrži oko tri tisuće dijela ruskih umjetnika u različitim tehnikama: slikarstvo, kiparstvo i video umjetnost. Odlično je mjesto za sve zainteresirane za upoznavanje ruske suvremene umjetnosti. Preporuka: audio instalacije. Cijena: 550 rublja

Novi Muzej sadrži veliku zbirku neslužbene sovjetske i suvremene ruske umjetnosti. Stalna postavava predstavlja kremu ruskog nekonformizma: Yevgeny Mikhnov-Voitenko, Oscar Rabin i Vladimir Nemukhin, te živuće suvremene umjetnike poput: Ilya Kabakov, Grisha Bruskin, AES +F. Cijena: 200 rublja odrasli, 100 rublja studenti/djeca.

Kazališta

Odlazak u kazalite je najbolji doživljaj ruske kulture koji možete doživjeti dolazkom u St. Petersburg, ali zato i najskuplji. Zato kupite karte za kazalište odmah nakon što kupite avionske karte i rezervirate smještaj. Sva kazališta su impresivna izvana kao i njihov raskošni interijer.

  1. Marijinski teatar je najpoznatije kazalište u St. Petersburgu i jedno od najstarijih u Rusiji. Na programu možete pogledati balet ili operu. Nudi mgućnosti kupnje karata četiri mjeseca unaprijed na njihovoj web stranici. Preporuka: bilo koji BALET
  2. Mihajlovski teatar je najstariji “dom” baleta i opere u Rusiji. Na programu možete pogledati klasični balet i operu iz Sovjetskog doba, ali i brojne gostujuće izvedbe. Karte možete kupiti do tri mjeseca unaprijed na njihovoj web stranici. Preporuka: Uspavana Ljepotica, “The Flame of Paris”; p.s. preko tjedna su karte značajno jeftinije
  3. Aleksandrinskij teatar je jedno od najvećih kazališta u Europi i slovi kao najbolje dramsko kazalište u St. Petersburgu. Na programu možete pogledati dramu i klasični balet. Preporuka: Masquerade. Remembrance of the future, Zero Liturgy p.s. Sadržaj svih predstava detaljno je opisan na web stranici kazališta gdje se karte i mogu kupiti.

Botanički vrt

Upoznajte St. Peterburg

Nekad vrt ljekovitog bilja osnovo je 1714. godine Petar Veliki. Danas botanički vrt sadrži 26 plastenika na 22 hektara i lijepo je mjesto za šetnju i fascinantno mjesto za posjetiti. Vrt je zatvroren od Cijena: 300 rublja odrasli, 200 djeca Preporuka: Nakon šetnje posjetitie Coffee 3 SPB koji je udaljen pješice samo 10 minuta i nudi fine kave i ukusan ručak po prihvatljivim cijenama.

Travel AdvisorEuropa

Posjetite naš YouTube kanal.

Sankt Peterburg za početnike

Moskva, ruska ljepotica

Moskva – 5 najboljih mjesta za posjetiti, a nisu muzeji

 

Nove objave