Što vidjeti u Valenciji ?

Autor članka:
Podijeli:
Valencia je popularna turistička destinacija i presladak grad na mediteranskoj obali Španjolske. S populacijom od oko 800.000 stanovnika glavni je grad Valencijske pokrajine koja uključuje provincije Castellon Alicante i Valenciju. Grad je poznat i po narančama i Fallas Festivalu. Po veličini treći je najveći grad u Španjolskoj.

Što vidjeti u Valenciji

Što vidjeti u Valenciji? 

Fallas Festival

 

Fallas je bučna i šarena proslava s puno vatre, vatrometa i bangersa. Svake godine se slavi sredinom ožujka.

Što vidjeti u Valenciji

Falleras su djevojke obučene u  tipične tradicionalne haljini iz Valencije. Ove haljine su izvezene i izrađene od najfinijih tkanina i niti.

Puerta del Mar

Što vidjeti u Valenciji

Puerta del Mar izgrađena je četrdesetih godina prošlog stoljeća i predstavlja kopiju vrata koja su bila u blizini luke Valencia. Prva vrata do mora sagrađena su 1356. godine i dio su srednjovjekovnih gradskih zidina.

Tržnica svile

Po mnogima najljepše mjesto u gradu i još jedno od onih na listi svjetske baštine UNESCO-a. Llotja de Seda sagrađena je 1500. godine i služila je kao tržnica svile. Mjesto su se trgovci iz cijele Europe susretali kako bi trgovali tada skupocjenom svilom.

Lonja de Seda

Izgrađen u gotičkom stilu između 1482. i 1548. godine, okoliš zgrade je također vrlo impresivan. Ako na trenutak pogledate u visinu možete vidjeti puno zamršenih uzoraka na fasadi. Ove kamene rezbarije dramatične su i vrlo detaljne.

Grad umjetnosti i znanosti

Što vidjeti u Valenciji

Jedan od dana u Valenciji provedite u Ciudad de Artes y Ciencias što je jedna od glavnih atrakcija grada. Smješten na velikom području koje je nekada bilo riječno korito, ovaj moderni kompleks sadrži Muzej znanosti, Oceanogràfic of Valencia, Operu i Hemisferu koja ima IMAX 3D kino uz niz drugih atrakcija.

Katedrala u Valenciji

Što vidjeti u Valenciji

Katedralni toranj je poznat kao Micalet. Izgrađena je u 14. stoljeću, a obnavljana je i mijenjana tijekom stoljeća. Katedrala je izgrađena u gotičkom stilu i posvećena je 1238. godine. U njoj se nalazi Sveti kalež za koji se vjeruje da je Sveti Gral. S natpisima iz 1. stoljeća došao je u Valenciju 1400. godine.

Shopping 

Što vidjeti u Valenciji

Corte Ingles pored Ciudad de Artes y Ciencias je ogromna. S devet katova najveća je robna kuća u Valenciji. Dok ste ovdje u blizini vam je i  Muzej znanosti, obiđite ga. Najbolje dizajnerske trgovine nalaze se  u blizini Carrer del Poeta Querol. Louis Vuitton i Michael Kors ovdje imaju svoje trgovine.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Ah, ta Andaluzija…

Top 10 atrakcija u Španjolskoj

 

Nove objave