Travel AdvisorTravel Advisor

Vjerovali ili ne? Činjenice koje možda niste znali

Na svijetu postoji svakakvih čuda pa pogledajmo neka.

Postoji otok usred jezera, koji se nalazi na otoku, koji se nalazi u jezeru, koje je na otoku, negdje u svijetu.
Je l’ to jasno?
Vulcan Point, otok unutar jezera Main Crater, nalazi se na Filipinima.
S druge strane, otok Volcano dom je jezera Main Crater. Zatim se jezero Taal nalazi na otoku Luzonu, najvećem i najmnogoljudnijem otoku na Filipinima, nakon čega slijedi otok Volcano u jezeru Taal. Najljepši otoci

vSargaško more

jedino je more bez ikakvih obala, unatoč činjenici da se može činiti očitim da svako vodeno tijelo mora imati neku vrstu obale ili grebena kako bi ga razlikovalo od kopna.
Nalazi se u Atlantskom oceanu na sjeveru, bez ikakve zemlje, a okružena je s četiri oceanske struje. Ime je dobila po morskim algama zvanim Sargassum koje ga u potpunosti pokrivaju.

Photo by Giga Khurtsilava on Unsplash

Mount Augustus

Unatoč tome što ima ime Mount Augustus, to je zapravo samo jedna ogromna stijena. S visinom većom od 700 metara i dometom vidljivosti većim od 160 km, može se naći u australskom Outbacku.
Začudo, ova ogromna stijena veća je od Ayers Rocka, mnogo poznatije granitne stijene. Planina August je također stara 1,650 milijuna godina povrh svega ostalog! Melbourne

Photo by Simon Maisch on Unsplash
Na slici je Ayers Rock – Uluru

Najstariji grad

Iako Atena ili Kairo mogu pasti na pamet kada razmišljamo o najstarijim gradovima na svijetu, Damask, Sirija stvarni je zapravo najstariji. Neprekidno je naseljen najmanje 11.000 godina, a nedavno je proglašen Arapskom prijestolnicom kulture 2008. godine.
Više od 125 spomenika iz različitih razdoblja u povijesti Damaska, koji datiraju iz trećeg tisućljeća prije Krista, i danas tamo stoji. U gradu trenutno živi više od 1,7 milijuna ljudi.

Protegla se na sve hemisfere

Nakon Azije, Afrika je kontinent s drugim najvećim brojem stanovnika. 1,3 milijarde stanovnika je imala 2018. godine. Obuhvaća 20% kopnene površine planeta i čini 6% ukupne površine planeta.
Ne samo da se proteže na 12 milijuna četvornih milja, već je jedini kontinent na svijetu koji obuhvaća sjevernu, južnu, istočnu i zapadnu hemisferu. Danas u Africi postoje 54 zemlje, a Alžir je najveći. Moja Afrika

Photo by James Wiseman on Unsplash

Skijanje na Havajima?

su poznati po tropskoj klimi, ali zbog visine svojih vulkana i slanog zraka na vrhu, čini se kao da tamo postoji neki drugi svijet. Oni su toliko visoki, zapravo, da povremeno čak pada snijeg pa je moguće skijanje.
Na primjer, vulkani Mauna Kea, Mauna Loa s Big Island i Haleakala s otoka Maui su viši od 3000 metara i poznato je da zimi može padati snijeg. Aloha Havaji

Tempirana bomba u Yellowstoneu

Jedan od najimpresivnijih nacionalnih parkova u SAD u je Yellowstone, U njemu se nalazi aktivni super vulkan. Eksplozija super vulkana, prema National Geographicu, mogla bi izbaciti više od 240 kubičnih milja materijala, otprilike dvostruko veće od jezera Eerie.
U stvarnosti, vulkan Yellowstone eruptirao je tri puta, a posljednja erupcija se dogodila prije više od 640.000 godina. To je bilo davno, no postoji opasnost da se ponovi. Vjerojatno bi erupcija mogla uništiti život na zemlji. USA Road Trip.

Plutajući otoci

Pleme ljudi živi na plutajućim otocima prekrivenim trskom u jezeru Titicaca, kojeg dijele Peru i Bolivija. Oni grade male otoke od naslaganih pilota trske koji mogu podržati težinu više struktura odjednom i plutati.
Puno, maleni plutajući otočni grad, u početku je izgrađen na ovaj način kako bi se stanovnicima omogućilo brzi bijeg od neprijatelja. Čini se da ovo maleno selo nikada nije sustiglo vrijeme i uglavnom je ostalo nepromijenjeno. Peru

Photo by Sandro Ayalo on Unsplash

Grad na dva kontinenta

Budući da Bosporski tjesnac prolazi izravno kroz središte grada Istanbul je jedini koji se nalazi u Europi i Aziji. Grad je mostom podijeljen na dva dijela, a u europskoj polovici smještena je većina stanovništva i djeluje kao povijesna jezgra grada.
S poviješću starom više od 2.000 godina i više od 14 milijuna stanovnika, Istanbul je najveći grad u Turskoj. Gradovi u Turskoj.

Photo by Ozgu Ozden on Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleCondé Nast otkriva najbolja mjesta za shopping u Parizu
Next articleTartufi u Turopolju