Travel AdvisorTravel Advisor

Upoznajte 10 najboljih atrakcija u Singapuru

10 najboljih atrakcija u Singapuru, a nisu neboderi ni hramovi

Kao što već znate Singapur je tropski otok uz obalu Malajskog poluotoka. Moderan grad-država je po mnogo čemu uzor svijetu. Grad je poznat po hrani, spektakularnim modernim građevinama, najboljem aerodromu, multikulturalnom stanovništvu, jednoj od najvećih luka i bogatoj kulturi. Ono što je manje poznato, a na čemu se posljednje vrijeme inzistira je i po očuvanoj prirodi te predivnim parkovima i rezervatima. Od prljavog industrijskog središta i lučkog grada Singapur je doživio transformaciju u jedan od najčišćih gradova svijeta. Ovdje donosimo popis mjesta na kojima je dobro provesti dan ili barem dio dana.

1. Gardens by the Bay Cloud Forest

Struktura visoka 35 metara nalazi se pri samom ekvatoru. Najviši umjetni vodopad obavijen je hladnjikavom maglom. Bogata flora i miris prašume odaje dojam prave džungle. Uz malo smione mašte može se zamisliti da su tako izgledali viseći vrtovi Babilona. Šetnja traje oko dva sata.

© Yuiizaa September

2. Gardens by the Bay Flower Dome

Još jedna struktura u kojoj se nalazi pravi botanički vrt. Ovdje je tema cvijeće. U devet klimatskih zona prolazi se kroz razne vrste autohtonog cvijeća – od kalifornijske pustinje do mediteranskih maslina i mirišljavih trava. Biorazličitost svijeta pod jednom kupolom. Treba barem sat vremena za šetnju.

© Chuan

3. Supertree Grove

Čudo poznato s mnogih fotografija i razglednica. Visoke konstrukcije podsjećaju na neko vanzemaljsko drveće. Bilje u teglama potpuno prekrivaju konstrukciju visoku 50 metara. Pri vrhu su spojeni mostovima koji čine šetnicu. Najbolje vrijeme za posjet je po mraku, a mnogi ostaju dugo u noć. Jednostavno leže na toplom podu i gledaju igru svjetla.

© Siti Rahmanah

4. National Orchid Garden 

Zasigurno jedno od najljepših mjesta na otoku. Vrt orhideja jedinstveno je mjesto na svijetu u kojem se mogu na relativno malom prostoru vidjeti sve vrste ovog egzotičnog cvijeća. Sve dugine boje i mirisi opijaju posjetioce. Potrebno je minimalno sat vremena za proći glavnim putevima.

5. Jurong Bird Park

Jedan od najpoznatijih utočišta i parkova ptica na svijetu. Mnoge ugrožene vrste ovdje su našle svoj dom. Više od 400 vrsta ptica od pelikana do plamenaca u staništima nalik onima u prirodi. Za posjet parku je potrebno oko tri sata.

© rigel

6. S.E.A. akvarij u Marine Life Park

Divan akvarij koji daje uvid u oceanske dubine i bogati život daleko od naših očiju. Posebno je atraktivan ogroman bazen s morskim psima kroz koji se prolazi staklenim hodnikom. Dok na rukohvat daleko promatramo detalje tih veličanstvenih predatora svuda oko nas vrvi životom riba svih vrsta i boja. Može se vidjeti više od 40 tisuća raznih vrsta riba. Treba minimalno dva sata.

© wembley

7. Singapore Zoo

Ovaj zoološki jedan je od najljepših na svijetu. Mogu se vidjeti životinje iz čitavog svijeta, od Afrike do Sjevernog pola. Bijeli tigar i leopard samo su neke od najatraktivnijih, no ono što nas privlači su orangutani. Veliki majmuni dolaze iz ovog podneblja i sve ih manje živi slobodno na Borneu i okolnim otocima. Ostavite si tri sata vremena.

© Alicia Chong

8. Labrador Nature reserve

Dva kilometra, tj. 45 minuta optimalno je za šetnju označenom stazom kroz raslinje mangrova. Bukit Chermin Boardwalk proteže se duž mirnih voda plićaka.

© chloe

9. Southern Islands

Otok Lazarus te još dva manja otočića nalaze se blizu obale. Bijeli pijesak i kristalno čisto more čine primamljivim bijeg iz gradske gužve. Kineski hram Da Bo Gong na Kusu je popularno mjesto za razgled. Potrebno je oko četiri sata.

© Aung Kyaw Hein

10. Singapore Botanic GardensGinger Garden

Vrt đumbira posebno je mjesto. Začin koji mnogi, pogotovo u Aziji, koriste svakog dana u kuhinji. Ovdje se na jednom mjestu mogu vidjeti različite vrste u cvatu, od plamenih crvenih cvjetova do jarko žutih. Pored se nalazi Evolution Garden u kojem se uči kako su se biljke promijenile od prahistorijskog doba. Potrebno je oko dva sata.

© Samson Thomas

Singapur je pun atrakcija, no one nisu tu zbog turista nego kako bi podigle kvalitetu života stanovnika. Na otoku veličine poput našeg Krka i Brača zajedno živi više od 5,6 milijuna ljudi. Žive u savršenom redu i skladu s poslovnim i prirodnim okruženju. Singapur je po mnogo čemu ideal države.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Što raditi u Singapuru kad padne mrak?

Devet sati u Singapuru

Top 6 najboljih gradova u Aziji

Previous articleKoja španjolska jela svakako morate probati?
Next articleŠto je Fjori fôra garden?