Travel AdvisorTravel Advisor

Hôtel Martinez u Cannesu

Jedan od najboljih hotela Azurne obale, Hôtel Martinez, nalazi se u Cannesu na famoznoj Croisetti.

Legendarni hotel otvorio se krajem 1920. godine, a dodijeljeno mu je pet zvjezdica, što ga svrstava na listu najprestižnijih u svijetu. Hôtel Martinez  utjelovljuje mediteranski način života i svjetlost Azurne obale. Nalazi se na odličnoj lokaciji na poznatoj šetnici Promenada de la Croisette, dugačkoj 2 km, gdje možete uživati u razgledavanju okruženi palmama.

Uređenje hotela inspirirano je art déco stilom gdje je poseban naglasak stavljen na boje francuske rivijere koje je utjelovio dizajner interijera Pierre-Yves Rochon.  Kako je Hôtel Martinez bio prvi hotel Zelenog globusa na rivijeri, slobodno  možemo reći da su posvećeni zaštiti okoliša i cjelokupnoj zajednici. Osim brige za okoliš, hotel pruža visoku razinu usluga stvaranjem jedinstvenih i ekskluzivnih sadržaja.

U Hôtelu Martinez nalazi se 409 soba i apartmana. Iz dijela soba pruža se fantastičan pogled na Azurnu obalu. Bogati i slavni klijenti iz cijelog svijeta redovni su posjetitelji ovdje, posebno za vrijeme održavanja poznatog filmskog festivala, kada su i cijene jako visoke. U sobama dominira svijetla plava boja u kombinaciji sa svijetlo žutom i bijelom koje su zaštitni znak „mediteranskog sna“. Topla i opuštena atmosfera uz fantastičan pogled na more zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnima.

Iako je u Cannesu većina plaža javna, Hôtel Martinez može se pohvaliti privatnom plažom koju nudi gostima hotela, a rezervaciju ležaljki potrebno je napraviti ranije. Tu je i vrt ” Jardin du Martinez ”, koji odiše toplinom Provanse na 400m², a na terasi se nalaze stabla limuna, grejpa i mirte, koja ispuštaju svoje voćne mirise. Sjedeći u vrtu imat ćete osjećaj kao da ste na provansalskom seoskom trgu. S tog prekrasnog mjesta pruža se pogled na Sredozemlje i pješčane plaže.

Za sve ljubitelje hrane i gastronomije tu je i restoran unutar hotela“ Le Jardin du Martinez“ u kojem se nude vrhunska jela s naglaskom na lokalno proizvedene namirnice. U večernjim satima možete svratiti u bar hotela gdje ćete uživati u raznim koktelima, 22 vrste džina i raznim grickalicama. Ako poželite iskusiti jela slavnog šefa Christiana Sinicropija, posjetite gurmanski restoran „La Palme d’Or“ s dvije Michelinove zvijezde i četiri Gault & Millau Toquesa.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Savršena večera na Azurnoj obali

Marseille je istinska Francuska

Aix-en-Provence u jesen

 

Previous articlePostoje li ljepši otoci od ovih ?
Next articleKako pripremiti organizam za put