Kako se odjenuti u Indiji?

Autor članka:
Podijeli:

Žena ste, a spremate se na put u Indiju? Prilikom posjeta ovoj zemlji, a i svakoj drugoj zemlji specifičnih običaja i kulture, bitno je znati kako se prikladno odjenuti.

Treba uzeti u obzir nekoliko činjenica: lokalnu kultura, klimu u kojoj su nesnosne vrućine i raznolikost mjesta koja ćete obilaziti. Treba ponijeti odjeću u kojoj ćete se u svakoj prilici osjećati ugodno, biti pristojno, ali i dovoljno lagano odjeveni da vam ne bude prevruće.

Kako se odjenuti u Indiji

Dakle, evo vodiča o tome što nositi kao žena u Indiji:

Fokus treba staviti na odjevne komade koji su prozračni, ali prikrivaju čim više kože ponajviše zbog jakog sunca.  Postoji i kulturološko očekivanje da žene budu relativno zaklonjene. Nešto manje na hinduističkim područjima, a više na muslimanskim. Treba poštivati ​​lokalne običaje pa ponesite majice dugih rukava i duge hlače i suknje.

Indija je zemlja raznolikosti pa treba biti spreman na mješavinu razgledavanja, večeri u lijepim restoranima i prašnjavih izleta.

Što obući kada krenete u razgledavanje Indije?

Udobnost i pokrivenost ovdje su ključni! Ne pakirajte previše i ne kupujte  posebnu odjeću za  Indiju. Ako vam zatreba određeni komad odjeće, moći ćete ga kupiti tamo i to jeftinije nego da ga kupjete u svom gradu, a i moći ćete odabrati nešto što bi indijke nosile.Tunike, lagane hlače, duge prozračne suknje, haljine, marame, šalovi..sve to u koferu ne zauzima puno mjesta, a idealna je odjeća za ovu zanimljivu destinaciju. Kombinacije upotpunite udobnim sandalama, natikačama i japankama.

Kako se odjenuti u Indiji

Iako ćete prekrasne marame i i šalove kupiti i u Indji, ponesite ih nekoliko jer su vrlo praktični.  U avionu se zgodno ogrnuti maramom jer zna biti hladno maramom, a slojevi jednostavno uvijek  imaju smisla pri prelasku iz jedne klime u drugu.

Kada se ogrnete prozračnim šalom već preko svoje uobičajene odjeće osjećat ćete se više poput lokalne žene, a i imat ćete čime pokriti glavu prilikom ulaska u hramove. Ne zaboravite ponijeti šešir ili kapu, prvenstveno kako bi se zaštitili od sunca.

Uz obavezne sandale i neke lijepe japanke, zgodno je imati tenisice. Možda je u tenisicama najbolje putovati kako ne bi zauzimale peviše mjesta u prtljagi. Po dolasku u Indiju možda ih nećete trebati svakodnevno, ali su praktične za izlete koji uključuju duže šetnje po prirodi ili planinarenje.

Što obući prilikom posjeta hramovima u Indiji?

Za sve indijske hramove glavna stvar koju morate zapamtiti je da morate skinuti cipele. Sjetite se samo da se smatraju nečistima, tako da ih ne biste trebali unositi u hram, čak ni u torbi. Zato za obilazak hramova odaberite laganu obuću koju je lako izuti, i nikako ne skupu kako bi izbjegli da nestane dok ste u obilasku.  Kožne predmete uopće ne smijete nositi unutar hrama! To je zato što su krave svete u hinduističkoj religiji.

Kako se odjenuti u Indiji

Najbolje je odjenuti laganu tuniku ili košulju, te prozračne duge hlače ili suknju. Ogrnite se maramom i spremni ste za obilazak hramova.Kratke hlače, traperice i majice bez rukava smatraju se neprikladni.

Mnogo hramskih kompleksa je vani na suncu. Dakle, želite biti prekriveni kako biste pokazali poštovanje, ali i kako bi se zaštitili od sunca.

Kako se odjenuti u Indiji

Za večernji izlazak uvijek će lijepo izgledati duga haljina uz efektne sandale. Ovo je i prilika da imate puštenu kosu ili neku lijepu frizuru, jer tijekom izlaska u grad nema potrebe da pokrivate glavu.

Eksplozija šarolikih običaja, divne tradicije, nepregledno prostranstvo drukčije na svakom kilometru. Indija je zemlja u kojoj ćete kroz nebrojena iskustva i aktivnosti graditi duhovnu ravnotežu.
Posjetite naš YouTube kanal.

Indija – 10 savjeta za putovanje.

Kako uzeti dio kolača od 220 milijardi dolara

Singapur je grad budućnosti

 

Nove objave