Koji su najljepši grčki otoci?

Autor članka:
Podijeli:
Grčka je zemlja sa 6000 otoka i s predivnim tirkiznim čistim morem. Razloga za posjetiti grčke otoke ima zaista mnogo.
Ako ste neodlučni donosimo kratak pregled nekih koji bi mogli biti najzanimljiviji svojom ponudom putnicima različitih želja i ukusa. Koji su najljepši grčki otoci?
Kreta

 najljepši grčki otoci

Kreta je poznata i kao Otok bogova, jer je ovdje kako mitologija kaže rođen bog Zeus. Osim povijesti oduševit će vas i svojim prekrasnim plažama, tirkiznim morem, dobrom hranom i tipičnom grčkom otočkom atmosferom idealnom za provesti godišnji odmor. Što vidjeti na Kreti?
Mikonos

 najljepši grčki otoci

Mikonos je poznat po noćnom životu i zabavi za razliku od ne drugih nešto mirnijih i tiših grčkih otoka. Pravo je mjesto za goste željne zabave, te ljubitelje modernih boutique hotela. Na otoku će vas oduševiti i prekrasne plaže.

Rodos

 najljepši grčki otoci

Iako je i ovaj otok poznat po dobroj zabavi, ipak je znatno mirniji od mikonosa. Na svoje će ovdje doći i ljubitelji plaže i kupanja, je Rodos ima 300 sunčanih dana u godini. Bogata kulturno-povijesna baština također je bitan dio pobude Rodosa.

Santorini

Najjužniji otok u Egejskom moru, jedno je od dva mjesta u Europi koje karakterizira pustinjska klima – vrlo vrući dani, svježe noći i jak vjetar koji često puše radi nezaštićenosti otočića.

Krf

najljepši grčki otoci

Krf je jedan je od najzelenijih grčkih otoka. Bujna i mirisna vegetacija, rajske plaže, bogata povijest i arhitektura, prekrasni pejzaži i neodoljivi maslinici… Plaže su uređene, nude ležaljke i suncobrane i uz blizini su brojnih restorana i barova.

Zakintos

najljepši grčki otoci

Na ovaj prekrasni otok može se doći samo brodom. Bez obzira na popularnost i ponekad zaista velike gužve mjesto je koje ne treba propustiti vidjeti.

Naxos

najljepši grčki otoci

Ruralno okruženje ovog grčkog otoka idealan je izbor za sve željne tišine i mirnog odmora. Osamljene i ne prekrcane plaže će vas oduševiti, a duž otoka niz je gradića bogatih poviješću koji će svojim šarmom obilazak učiniti nezaboravnim.

Paros

najljepši grčki otoci

Veći od Mikonosa i Santorinija, ali su gužve znatno manje. Na Parosu će vas oduševiti sela lijepa kaos neke razglednice. Gavni grad Parikija ima predivne kamenom popločane ulice, crkvice i prepoznatljive bijele kuće s plavim detaljima.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Koji su najljepši otoci Mediterana?

Koja je zemlja bolja za odmor: Hrvatska ili Grčka?

5 najboljih plaža Europe

Nove objave