Travel AdvisorTravel Advisor

Maldivi: koja je razlika između naseljenih i resort otoka

Gdje odabrati smještaj?

Razlika između otoka na kojima živi lokalno stanovništvo i onih na kojima su resorti.

Gdje izabrati smještaj na Maldivima

Prilikom organiziranja putovanja na Maldive možda ćete razmišljati o odabiru najbolje alternative. Što god odlučili, nedvojbeno ćete biti zadivljeni ljepotom i sadržajima lokacije.

Naseljeni otoci

Otok na kojem žive lokalci: Boravak na lokalnom otoku fantastična je prilika da naučite o lokalnom načinu života i upoznate tople, gostoljubive ljude koji tamo žive. Dok neki od obližnjih otoka imaju hotele (kao što su veliki, raskošni Arena hotels na otoku Maafushi), drugi imaju pansione i vile. Trgovine, restorani, agencije koji nude razne izlete i ustanove poput bolnice, škole, banke, džamije itd. mogu se pronaći na ovim otocima. Najveći zatvor u zemlji također se nalazi na otoku Maafushi.

Maldivi za skromniji budžet

Stanovnici otoka Maafushi su ljubazni i uvijek spremni pomoći, a otok je iznimno siguran. Kombinacija drevne i moderne arhitekture na otoku Maafushi bila je nešto posebno. Moderne trgovine, egzotični barovi i raskošni hoteli koegzistiraju s prepoznatljivom regionalnom arhitekturom. Prekrasne plaže i krajolici se nalaze i na obližnjim otocima.

Resorti

Resort otok može biti najbolji izbor za vas ako želite all-inclusive uslugu koja nudi sve na jednom mjestu. Resort ima potpunu ponudu svega što turistu treba jer nema druge mogućnosti za prehranu. Jedan ili više restorana se nalaze u sklopu hotelskog naselja pa nema druge alternative.

Resorti imaju ugostiteljske objekte, spa, bazene, luksuzne vile i bungalove na obali ili nad morem, trgovine i zabavu, ovisno o kategoriji (3*, 4* i 5*).

Ove lokacije su tropski rajevi stvoreni za ljude koji cijene privatnost i netaknut okoliš. Na otocima s resortima osoblje obično boravi na zasebnoj lokaciji, što vas sprječava da upoznate lokalno stanovništvo i njihov svakodnevni život. Možete rezervirati izlete za otkrivanje prekrasnog morskog života na Maldivima ako želite aktivan odmor.

Lokalni otoci obično su bitno jeftiniji od otoka s resortima

Ako odlučite ostati na naseljenom otoku i zainteresirani ste za jedan dan u resortu, možete organizirati izlet i obilazak onih koji dopuštaju da na njih dođu turisti koji nisu gosti hotela. Takvih je malo i uglavnom nižih kategorija.

Ručak, piće (ograničeno ili bez ograničenja) i ležaljke obično su uključeni u troškove jednodnevnog izleta, koji se kreću od 110 do 135 USD po osobi.

Također, imajte na umu da su resorti na ovim otocima jedina mjesta gdje je alkohol dopušten. Budući da su mještani muslimani, na otocima je zabranjeno posluživanje ili konzumiranje alkohola.

Što treba znati prije prvog posjeta Maldivima

Ako je odabir neki lokalni otok, prvo se informirajte o uslugama i sadržajima koje otok nudi. Nemaju svi otoci pogodnosti koje posjetitelji trebaju.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleWi-Fi usluga nove generacije u Međunarodnoj zračnoj luci Hamad
Next articleZračna luka Zagreb nudit će uslugu skladištenja prtljage