Travel AdvisorTravel Advisor

Nije lako odlučiti što je u ovom gradu najljepše

Nije lako odlučiti što je u ovom gradu najljepše. Barokna arhitektura, slatki caffei, restorani, slastičarne ili nevjerojatna umjetnička scena? Bečka vas prijestolnica ni u jednom smislu neće razočarati.

Beč je veliki grad, ali se vrlo lako snalaziti jer mreža javnog prijevoza savršeno funkcionira. Ako zatreba uvijek možete koristiti Uber ili lokalni taxi, međutim vjerojatno će dnevna karta za javni prijevoz biti dovoljna.

Iako se, kako smo rekli , radi o relativno velikom gradu, u Beču su sve znamenitosti i atrakcije smještene blizu jedna drugoj. To znatno olakšava njihov obilazak, i stignete ih vidjeti u jednom danu.

Stephansdom

Katedrala je remekdjelo gotike, a nalazi se u samom srcu Beča. Uživajte u razgledavanju, jednako je impresivna i iz van i iznutra. Sa zvonika se pružaju impresivni panoramski pogledi na grad, ovo je savršeno mjesto za uživanje u pogledu.

Belvedere

Ovo povijesno mjesto nekada je bilo dom bečke aristokracije. Belveder okružuju prekrasni parkovi i vrtovi s fontanama i kipovima. Interijer je dom umjetničkoj kolekciji koju svakako treba pogledati.

Prater

Prekrasni stari park smješten u predgrađu. Savršeno je mjesto za obiteljsko popodne, zabavno odraslima koliko i djeci. U Prateru je i muzej koji prikazuje razvoj parka kroz povijest. Tu je i Wiener Riesenrad, veliki vrtuljak , s kog pucaju prelijepi pogledi na grad i okolicu.

Austrijska Nacionalna knjižnica

Za ljubitelje knjiga ovo je prava poslastica. Predivna i bogata knjižnica nalik na Hogwart. Impresivni interijeri i kolekcija knjiga dio su kulturnog obilaska grada koji ne smijete propustiti.

Naschmarkt

Svi su čuli za bečki Naschmarkt! Na poznatoj i lijepoj tržnici može se naći baš sve od  cvijeća i orijentalnih trgovina do izvrsnih restorana i barova. Sam boravak ovdje povratak je u 16. stoljeće. Da, tržnica je ovdje u istom obliku još od tada.

Café Sacher i čokoladna torta

Za Bečku Sacher tortu svi smo čuli, ali treba je isprobati po izvornom bečkom receptu koji se ovdje čuva od 1832. godine.

Palača Schoenbrunn 

Palača Schoenbrunn najposjećenija je atrakcija u Beču. Primjer je onoga kako palača treba izgledati. Smatra se najimpresivnijom baroknom građevinom na Europi. Ne nalazi se u centru, okružena je prekrasnim vrtovima i parkovima, pa za posjet odvojite dovoljno vremena. Kako se nalazi na uzvisini i odavde ćete uživati u lijepom pogledu na Beč.

Opera

Ako vam je na popisu svakako je posjetite. Možete se odlučiti samo za obilazak ili prisustvovati nekoj od izvedbi. Na web stranici provjerite što se zbiva u operi na datume kada ste u Beču i uživajte.

Kako Beč ima odličan javni prijevoz, za vrijeme boravka u gradu nije nužno imati smještaj u samom centru. Gdje god da odsjednete stanica metroa će biti u blizini.

Zima je, pa ako ste ljubitelj snijega imajte na umu da je u neposrednoj blizini Beča skijalište. Ako imate vremena jedan dan obilaska grada zamijenite posjetom skijalištu  Zauberberg.

Beč se nalazi u samom srcu Europe, pa je dobra polazišna točka za obilazak još nekih europskih gradova. Imate li koji dan viška uputite se do Bratislave, Praga, Budimpešte i otkrijte još neki od europskih dragulja.

Travel AdvisorYouTube kanal.

Beč na biciklu – Ring Strasse

Besplatne atrakcije u Londonu – 6 prijedloga

 

Amsterdam nisu samo droga, sex i tulumi

 

 

Previous articleAmsterdam nisu samo droga, sex i tulumi
Next articlePar sati u Dohi s Igorom