Talijanska kuhinja: Talijanski kolači i slastičarne koje ih kriju

Autor članka:
Podijeli:

Talijanska kuhinja jedna je od najpoznatijih svjetskih, uz meksičku, kinesku i francusku. I to s razlogom. No, neke stvari se kraj brda pizza i tjestenina zanemare, kao što se zanemare tradicionalni talijanski kolači ili sladoledi. Upravo zbog toga smo za vas napravili mali roadtrip po Italiji.

Talijanski ekvivalent Michelinovog vodiča, Gambero Rosso, objavio je prestižnu listu Le Tre torte sa 18 najboljih talijanskih slastičarna.

Provest će vas kroz 18 mjesta u cijeloj zemlji gdje će vas talijanska kuhinja očarati svojim slasticama. Svejedno jede li vam se savršeni tiramisu ili panakota, nećete ostati razočarani ni u jednoj od ovih slastičarni!

tiramisu na tanjuru

Najbolje ocjenjena slastičarna za je Pasticceria Veneto, Brescia. Otprilike jedan sat vožnje od Milana. Pod vodstvom je renomiranog chefa za slastice Iginia Massaria od 1971. Chef je pobjednik više od 300 slastičarskih natjecanja. Također je i jedan od sudaca talijanskog Master Chefa. Njegove torte i panettone poznati su diljem svijeta.

Ostalih 17 slastičarni rasute su cijelom zemljom. Od Brunica, u blizini granice sa Austrijom, pa sve do Sicilije. Italija nije toliko daleko, tako da je ovo savršena ideja za road trip!

Najbolja nova slastičarna je  La Pâtisserie des RêvesCorsino Bakery u Syracusi, na Siciliji dobitnik je nagrade  “Taste and Health” za svoj potpuno bez glutensku ponudu.

kava i kakao s kolačima

Ako vas zanima talijanska kuhinja i kolači, odaberite jednu od ovih slastičarni, nećete požaliti.

Popis slastičarni

1. Pasticceria Veneto, Brescia

2. Dalmasso, Avigliana

3. Maison Manilia, Montesano sulla Marcellana

4. Besuschio, Abbiategrasso

5. Gino Fabbri Pasticcere, Bologna

6. Acherer, Brunica

7. Biasetto, Padua

8. Nuovo Mondo, Prato

9. Pasquale Marigliano, Ottaviano

10. Bompiani, Rome

11. Caffè Sicilia, Noto, Syracuse

12. Cortinovis, Ranica

13. Cristalli di Zucchero, Rome

14. Dolce Reale, Montichiari

15. Ernst Knam, Milan

16. Pasticceria Agricola Cilentana Pietro Macellaro, Piaggine, Sardinia

17. Rinaldini, Rimini

18. Sal De Riso Costa d’Amalfi, Minori

Ako nemate boljih ideja za roadtrip, preporučujemo vam da obiđete barem jednu od ovih slastičarni ako vam je usput, ali svakako pazite na kile! Happy travels!

Nove objave