Koje su zemlje idealne za posjet u lipnju?

Autor članka:
Podijeli:

Kuda putovati u lipnju ?

Lipanj idealno vrijeme za odmor, istraživanje svijeta i upoznavanje novih kultura. Spakirajte se i otputujete u neku od zemalja koje su idealne za posjet u ovo doba godine!

Japan

kuda putovati u lipnju

Japan je deseta najnaseljenija zemlja svijeta karakteristične i vrlo posebne kulture. Ova otočna zemlja leži u Tihom oceanu i poznata je i kao Zemlja izlazećeg sunca. Ima mračnu prošlost i od tada je zabranjen rat. Vojska se koristi samo za potrebe samoobrane i u mirovne svrhe.

Japan je vrlo popularna turistička destinacija. Turisti iz cijelog svijeta posjećuju ovu zemlju, fascinirani gastronomijom, modernom tehnologijom te hramovima i povješču. Japan je dom 20 zaštićenih svjetskih baština i znamenitosti poput planine Fuji.

kuda putovati u lipnju

Posebno je lijep tijekom lipnja kada je trešnja u punom cvatu i daje posebnu kulisu arhitektonski jedinstvenim strukturama Japana. Temperature su na jugu oko 30 stupnjeva što lipanj čini i savršenim vremenom za posjet ljetovalištima poput Hakonea.

Možete posjetiti I otok Hokkaido i istražiti njegovu netaknutu prirodnu ljepotu uživajući u planinarenju, biciklizmu i šetnji. Otok je domaćin godišnjeg Yosakoi Soran festivala u kojem se prikazuju tradicionalni plesovi i glazba. Lipanj je mjesec kada se Otaue Festival sadnje riže također održava u svetištu Sumiyoshi Taisha u Osaki. Sanno Festival je još jedan popularnih festivala koji se održava u Tokiju.

Finska

kuda putovati u lipnju

Finska je zemlja u sjevernoj Europi, u njoj živi oko 5 milijuna ljudi. Tisuće jezera i otoka, dok se učinci ledenog doba još uvijek se mogu vidjeti na krajoliku koji je uglavnom ravan, čine ovi zemlju posebno atraktivnu ljubiteljima prirode. U Finskoj je četvrto po veličini jezero u Europi, Saimaa.

kuda putovati u lipnju

Lipanj je idealno vrijeme za posjet Finskoj. Zime u zemlji su iznimno hladne, a zemlja je prekrivena debelim snježnim pokrivačem i temperatura se spušta do -30 stupnjeva. Lipanj je vrijeme kada je vrijeme ugodno i temperature se kreću od 15 do 30 stupnjeva.

Filmski festival Midnight Sun Film odvija se u Sodankyli 5 dana tijekom drugog tjedna lipnja. Također možete uživati ​​u jedrenju, ići na glazbene festivale ili iznajmiti kuću i uživati ​​u prirodnim ljepotama finske.

Novi Zeland 

kuda putovati u lipnju

Novi Zeland otočna je zemlja u Tihom oceanu bogate  biološke raznolikosti. Bivša britanska kolonija, danas je razvijena moderna nacija. Novi Zeland obuhvaća stotine otoka od kojih su mnogi nenaseljeni. Ima raznolik krajolik koji se sastoji od kultnih južnih planina, jezera, vulkana te impresivne obale.

kuda putovati u lipnju

Mjesec lipanj na Novom Zelandu nije nalik lipnju ni na jednom drugom mjestu jer je ovdje zima. To je vrijeme kada je temperatura od 1 do 15 stupnjeva. Idealno vrijeme za duge šetnje, vožnju biciklom i skijanje tijekom dana. Možete ići na šetnje u Aucklandu jer zime nisu oštre u ovom dijelu zemlje.

Svakako treba i uroniti u prirodno zagrijane vruće bazene i prepustiti se citrusima jer su u izobilju u Hawke’s Bayu. Matariki festival također se održava tijekom lipnja i srpnja. To je kulturno značajan festival koji slavi dolazak Maorske Nove Godine i slavi se različito u različitim dijelovima Novog Zelanda.

Peru

 zemlje idealne za posjet u lipnju

Peru je zemlja španjolskog govornog područja u Južnoj Americi. Dom je bogate flore i faune. Svaki dio Perua je drugačiji u pogledu krajolika. Zemlja je okružena plažama, planinskim lancima Anda, rijekom Amazonom i prašumama. Bilo je to Carstva Inka i španjolska kolonija u 16. stoljeću.

kuda putovati u lipnju

Dok ste u Peruu istražite raznoliku kulturu ove divne zemlje. Možete posjetiti kolonijalne građevine u glavnom gradu Limi te Machu Picchu i Cusco. Ne zaboravite posjetiti i prekrasnu dolinu Sacred.

Najbolje vrijeme za posjet Peruu je tijekom zime, od lipnja do rujna kada je temperatura između 15 i 20 stupnjeva. Zbog raznolikog krajolika, svaki dio zemlje ima različitu zimu. Lipanj je također mjesec kada se u Cuscu održava festival Inka, te festival San Juan u Amazoni u čast svetog Ivana Krstitelja.

Malezija

 zemlje idealne za posjet u lipnju

Malezija, zemlja u jugoistočnoj Aziji, popularna je turistička destinacija. Glavni grad Kuala Lumpur posjećuju brojni turisti iz cijelog svijeta uglavnom zbog kultnih tornjeva blizanaca. Malezija je bivša britanska kolonija.

Ova zemlja ima mnogo za ponuditi i mnoštvo mjesta za vidjeti. Ima jedinstvenu floru i faunu i savršeno je mjesto za ljubitelje prirode. Dom je malajskog tigra, orijentalnog pingvina hornbillsa, majmuna s nosačima i morske kornjače hawksbill. Kada ste u Maleziji, morate isprobati nacionalna jela tarika (topli čaj na bazi mlijeka) i Nasi lemak (jelo od riže kuhano uranjanjem u kokosovo mlijeko).

kuda putovati u lipnju

Mjesec lipanj dosta je kišan, a temperatura je oko 30 stupnjeva. U to vrijeme najbolje je posjetiti otoke Pulau Perhentian Kecil i Pulau Perhentian Besar, bujnu zelenu planinu Cameron ili uživati ​​u aktivnostima poput ronjenja.

Travel Advisor – putovanja.

Posjetite naš YouTube kanal.

Ne trebaju vam estetski zahvati – putovanja s prijateljicama pomlađuju!

Putujte i naučite svoju djecu putovati

Donosimo odgovore na pitanja koja putnici najčešće postavljaju

Nove objave